Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

#3špehbombe

Clémentine Beauvais
#3špehbombe
27,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Odisej
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5423-5
Naslov izvirnika Les petites reines
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Katja Zakrajšek
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
28 x 14,5 cm
380 g
278 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Petnajstletna Mireille po dveh letih zleti s prestola, letos je le še tretja, bronasta špehbomba. Slavo ji vzameta novinki na lestvici – zlata Astrid, nova učenka na šoli, in srebrna, precej mlajša Hakima. Kmalu se vse tri spoprijateljijo in ugotovijo, da jih druži skupni usodni datum in kraj: 14. julij, ko v Elizejski palači poteka vrtna zabava! Vsaka ima svoj razlog, zakaj se mora pojaviti tam ob natanko tem času. Pade odločitev in tri špehbombe se odpravijo na razburljivo kolesarsko popotovanje do Pariza, ki jim prinese nenadejano slavo in dragocena spoznanja o sebi, družbi in svetu, ki jih obdaja.

​Večkrat nagrajeni roman priljubljene francoske pisateljice in prevajalke Clémentine Beauvais (1989) je leta 2016 med drugim prejel prestižno nagrado Prix Sorcières. Po njem je nastala gledališka predstava, knjiga je bila prevedena v številne jezike.

Recenzija Bukla

Če bi radi bolje spoznali svet treh najstnic, ki sicer ne zgledajo kot modelke iz kataloga, ampak imajo v času odraš­čanja poleg težav z zabitimi sošolci dejansko nekaj pametnega povedati, potem je to nujno jesensko branje za vas. Mireille, Astrid in Hakima so bile ob koncu šolskega leta imenovane za najgrša dekleta na šoli, za zlato, srebrno in bronasto špehbombo. Kaj bi vi storili na njihovem mestu? Bi se skrili pod odejo do konca poletja? No, naše pogumne in duhovite junakinje so skovale boljši načrt in se podale na nepozabno počitniško dogodivščino. Iz domačega francoskega podeželja so z vozičkom za pečenje klobasic odkolesarile proti Parizu, kjer naj bi v Elizejski palači na državni praznik (vsaka s svojim razlogom) pokvarile predsedniško vrtno zabavo. Njihova avantura je pritegnila najprej lokalne, potem pa še nacionalne medije in na družbenih omrežjih so sprožile pravo evforijo. Številne humorne francoske jezikovne domislice je zares čudovito udomačila prevajalka Katja Zakrajšek, vendar pred vami ni le lahkotno najstniško branje, pač pa se zgodba rahlo dotika tudi resnejših feminističnih tem in spodbuja bralke in bralce, da tudi sami naredijo tisto, za kar jim drugi pravijo, da ne zmorejo.

Renate Rugelj, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...