Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Andraž, všeč si mi

Punce gremo v svet
Chrissie Keighery
Andraž, všeč si mi
17,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zala
Zbirka Punce gremo v svet
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6859-22-6
Naslov izvirnika I Heart You, Archie de Souza
Podnaslov izvirnika Girl V the World
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Mateja Črv Sužnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 13 cm
270 g
140 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
avstralsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Eva živi čudno dvojno življenje. V šoli jo imajo vsi radi, ima imenitne prijateljice, starši pa komaj opazijo, da obstaja – razen kadar njene šolske ocene niso najboljše.

Ko se Eva zaljubi v Andraža, si od vsega najbolj želi, da bi postal njen fant. Andraž ni le najbolj lušten fant na šoli, ampak so tudi njegovi starši ljubeči in razumevajoči. Zato bi Eva najraje vsako sekundo preživela z Andražem, čeprav zato pušča ob strani prijateljice, šolo in se staršem večkrat kaj zlaže.

Kako pa čuti Andraž? In kako naj ravna Eva, če hoče obdržati prijateljice, dobre ocene in se končno celo razumeti s svojimi starši?

Recenzija Bukla

(skupna recenzija za knjigi Andraž, všeč si mi in Naj že odrastem)

Le kdo bi si mislil, da imajo tudi najbolj čedna dekleta toliko težav, kot jih ima glavna junakinja Eva! Za fasado lepotice se namreč skriva osamljeno dekle, za katerega si starši utrgajo čas le, ko gre za šolo in ocene. Eva mora biti pač najboljša! In prav ta večni boj za naklonjenost in pozornost staršev ter prizadevanje za vsesplošno ugajanje sta lahko zelo naporna. Sploh, ker Eva misli, da tudi sanjskega fanta dobiš tako kot dobro oceno – z veliko truda. Pa je to res prava pot do prikupne najstniške simpatije? Da je odraščanje naporna in včasih prav zoprna stvar je prepričana tudi Hana, junakinja druge knjige. Dekleta v šoli se pogovarjajo le še o ličilih in fantih, njej pa je vse to še tako tuje. Na šolski listi priljubljenih deklet se je znašla nekje na solidni sredini, zato sploh ne razume, kako je lahko všeč Leonu, fantu iz višjega razreda. Da bi se za njo, čisto povprečnico, kakršno se vidi sama, kdo zanimal – pa saj to ni mogoče, si misli. In za povrh se o vsem tem ne more pogovoriti niti z mamo. Pa naj še kdo reče, da je odraščanje zabavno! Priljubljena avstralska mladinska pisateljica doživeto in z obilo empatije popelje bralca v svet odraščanja mladih. To ji gre tako odlično od rok tudi zato, ker je tudi sama mama treh najstnikov. Zelo berljiva knjiga, primerna ne le za najstnike, ampak tudi za njihove starše, saj na preprost način razprostre pred bralca vse tisto, kar se odvija v globinah odraščajoče najstniške duše.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 89-90

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...