Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Artemis Fowl 7. Atlantidski sindrom

Eoin Colfer
Artemis Fowl 7. Atlantidski sindrom
27,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Srednji svet
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-01-1568-7
Naslov izvirnika Artemis Fowl
Podnaslov izvirnika The Atlantis Complex
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Urša Vogrinc Javoršek
Urejanje Katja Klopčič

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
560 g
320 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > fantazijski roman
irsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nekoč je Artemis videl stvari, ki jih ni videl nihče drug, zdaj pa vidi stvari, ki jih v resnici ni ...

Artemis Fowl je čudežni deček iz Irske, ki svoj sijajni um uporablja za zločinska dejanja. Ko je odkril, da se pod zemljo skriva vilinja civilizacija, se je zavedel enkratne priložnosti, da bi obogatel. Zdaj se je pojavila čisto nova vrsta, ki bi jo lahko zlorabil za svoje domiselne spletke. A Artemis o vilinjem Ljudstvu ne ve toliko, kot misli. In tisto, česar ne ve, mu lahko prekriža načrte …

Artemis Fowl na svoj petnajsti rojstni dan skliče predstavnike vilinjega Ljudstva, da bi jim predstavil svoj PROJEKT, načrt, kako rešiti svet. Njegova zamisel v prisotnih vzbudi občudovanje, a praktično predstavitev prepreči katastrofa ...
Reševanje ledenikov bo moralo počakati, ogrožen je vilinji svet. Marjeta Mali, prva stotnica v zgodovini LEPrekona, bo potrebovala vso pomoč, ki jo bo lahko dobila. Najzanesljiveje bi ji lahko pomagal prav Artemis, toda zgodi se mu nekaj strašnega.

Artemis Fowl postane prijazen.

Diagnoza: fant je žrtev atlantidskega sindroma! Nesramno žaljivi genialec naenkrat izgine, iz njegovih ust prihajajo le še nesmiselne osladnosti. Tak se ne more boriti z zlobnimi roboti. Je sploh še kakšno upanje?

Sedma knjiga o geniju Artemisu Fowlu vas gotovo ne bo razočarala!

Recenzija Bukla

Sedma knjiga o zajedljivem mladem geniju Artemisu Fowlu slednjega postavi v neprijeten položaj. Artemis skliče sestanek, na katerem želi zbranim predstaviti projekt, ki bo svet rešil pred globalnim segrevanjem. A prijatelji hitro ugotovijo, da je z Artemisom nekaj hudo narobe, saj ta postane obseden s številkami, obenem pa se njegova osebnost razcepi še v romantičnega in ne preveč bistrega fanta Oriona. Vilinci hitro ugotovijo, da gre za resno psihozo, ki se imenuje atlantidski sindrom. V istem času iz zapora pobegne zlobni Turnbal Koren, in ker je Artemis neuporaben, morajo tokrat svet reševati njegovi prijatelji Butler, stotnica Mali in Kljusač. Zgodba bralca s hitrim tempom pripelje do konca predzadnje knjige v seriji, njen sklepni del pa naj bi predvidoma lahko brali prihodnje leto.

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...