Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Artemis Fowl 8. Poslednji varuh

Eoin Colfer
Artemis Fowl 8. Poslednji varuh
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Srednji svet
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3010-9
Naslov izvirnika Artemis Fowl and the Last Guardian
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Urša Vogrinc Javoršek
Urejanje Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
490 g
304 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > fantazijski roman
irsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Za Artemisa Fowla ni nobena naloga pretežka, v boju z njegovim izjemnim umom je doslej izgubil še vsak zločinec. Ampak kaj bi naredil mladi genij, če bi se moral boriti proti svoji družini?

Vilinji svet si končno lahko oddahne. Po dolgem času jim ne grozi nobena katastrofa, zlobna vila Opal Koboi pa je pod ključem. Toda stvari niso vedno takšne, kot se zdijo … Nora cvirka se domisli bistroumnega načina za pobeg iz strogo varovanega zapora v Podzemlju in skuje načrt, ki bo opustošil ne le vilinjo deželo, ampak ves svet. Artemis mora zato združiti moči s starimi zavezniki in začne se lov na pobeglo Opal.

Dolgo napovedovana zaključna knjiga serije zagotovo ne bo razočarala oboževalcev.

Recenzija Bukla

Poslednji varuh je osma, zaključna knjiga znanstvenofantastične serije o Artemisu Fowlu, (nekdanjem) samooklicanem »kriminalnem veleumu«, ki je bil na začetku serije antijunak in nasprotnik podzemnega vilinjega Ljudstva, v nadaljevanju serije pa je postal njihov zaveznik. V zadnji knjigi se razkrije, da med Fowli in vilinjim svetom od nekdaj obstaja nekakšna »kozmična« povezanost, saj se je prav na njihovem posestvu pred deset tisoč leti odvijal zadnji spopad med ljudmi in vilinjimi bojevniki. Duše padlih bojevnikov, ki so s pomočjo mogočnega uroka vsa ta leta čakale »zaklenjene« pod zemljo, »odklene« zlobna vila Opal Koboi, ki ji je uspelo s pomočjo kvantne zvijače pobegniti iz zapora. Opal in njena vojska zombijev imajo dan časa, da odklenejo tudi drugo magično ključavnico, zaradi česar bi pomrli vsi ljudje na Zemlji. Bo Artemisu ob pomoči zvestih prijateljev, telesnega varuha Butlerja in vilinje stotnice Marjete Mali, uspelo preprečiti njeno nakano?

Maša Ogrizek, Bukla 99

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...