Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bela kot mleko, rdeča kot kri

Alessandro D'Avenia
Bela kot mleko, rdeča kot kri
16,20 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-222-853-8
Naslov izvirnika Bianca come il latte, rossa come il sangue
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Janko Jožef Pirc
Spremna beseda Janko Jožef Pirc

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
370 g
264 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > leposlovni roman
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Leo je prav tak šestnajstletnik kakor drugi: rad preživlja čas na internetu, igra nogomet in je na skrivaj zaljubljen v Beatrice. Obiskuje klasično gimnazijo, kjer dobi novega profesorja za filozofijo, ki učencev ne uči le šolske snovi, ampak tudi, kako naj živijo polno. Ko Leo izve, da ima Beatrice levkemijo, se sooči s trpljenjem. Pogledati mora na dno samega sebe in preseči bolečino – odrasti.

Bela kot mleko, rdeča kot kri je roman o življenju in smrti, o ljubezni in prijateljstvu, o sanjah in o tem, kako lahko sanje uresničimo. Poln je prizorov iz šolskih učilnic, z nogometnih tekem, dogodkov v povezavi z sms-i in s spletnimi stranmi. Hkrati pa je njegovo sporočilo globoko, kot je lahko globok le smisel življenja.

Alessandro D’Avenia je mlad italijanski profesor književnosti in pisatelj. Pričujoči roman, pravo uspešnico, so navdihnili njegovi dijaki.

Ta knjiga me je naučila iskati svoje sanje in iti naprej!
Sara

Sanjač ima prav, knjige spreminjajo življenje oseb.
Leonardo

Črno na belem sem videl nekaj napak, ki jih delam kot oče; nekaj stavkov, ki sem jih tako sovražil, ko so mi jih povedali »ta stari«. Ganilo pa me je dejstvo, da smo tudi mi imeli ista čustva.
Paolo, oče

Recenzija Bukla

Mladi italijanski doktorand (1977) se je raje kot raziskovanju književnosti posvetil poučevanju mladih, katerih resnične zgodbe so ga navdihnile tudi za njegov prvi roman. Nastala je romantična pripoved o mladostniški norosti, iskanju življenjskih idealov, o odraščanju, dozorevanju in prvih nesojenih ljubeznih. Gimnazijska leta so za šestnajstletnega Lea velika preizkušnja: ob sebi ima najboljša prijatelja, sošolko Silvio in Nika, na skrivaj pa je zaljubljen v Beatrice. Ob pomoči profesorja Sanjača se počasi začne prebujati in slediti svojim sanjam. Zgodba, ki prinaša topla sporočila, je bila v letu po izidu v Italiji prava uspešnica in je že prevedena v sedem jezikov.

Renate Rugelj, Bukla 72-73

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...