Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Biti jaz

Anna Höglund
Biti jaz
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Pivec
Zbirka Mladinsko branje
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7026-69-6
Naslov izvirnika Att vara jag
Leto izdaje izvirnika 2015
Ilustracije Anna Höglund
Prevod Iva Klemenčič
Urejanje Zala Stanonik

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 16 cm
350 g
80 strani
Tip knjige
mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
švedsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ilustrirani roman o odraščanju, dvomih vase in drugih mladostniških tegobah. Kombinacija vrhunskega besedila in imenitnih ilustracij švedske avtorice.

Temu nameravam priti do dna.
Zakaj je tako naporno biti jaz?
Prihaja ta občutek od znotraj ali od zunaj?

13-letna Rosa nam dovoli vstopiti v najintimnejše kotičke svojih misli in razkrije, kako doživlja sebe, družbo in svet. Išče odgovore na najrazličnejša vprašanja in jih hoče razumeti. Veliko premleva o položaju ženske in moškega v družbi, o odnosih med njima in o enakopravnosti med spoloma v vsakdanjem življenju. Bo ta res kdaj zaživela ali bo ženska vedno le privesek moškemu?

Kako lahko knjiga o 13-letnici tako navduši 63-letnico? Povsem sem podlegla tej pripovedi, v kateri se besedilo in slika zlivata v poetično pesem o življenju najstnikov. Knjiga za mlade? Ne, knjiga za vse!
- Göteborgs-Posten

Anna Höglund z besedilom in izjemnimi ilustracijami bralcu na stežaj odpre vrata v Rosin svet in prikaže, kolikšno sprenevedanje še danes vlada na področju enakopravnosti. Na prvi pogled preprosta knjiga, a z ogromno težo, ki bi morala postati obvezno čtivo za vse!
- Mediatekets blogg

Recenzija Bukla

»V šoli ne smemo izražati svojega mnenja. Tega ne dela nihče. Ne smeš biti ne preveč grd, ne preveč pameten, ne preveč trčen, ne preveč jezen, ne preveč vesel, ničesar ne sme biti preveč. Niti preveč lep ne smeš biti, kot je Fatima. Potem punca velja za trapo. Čeprav je Fatima v resnici pametna in prijazna,« se glasno huduje trinajstletna Rosa, junakinja pričujoče ilustrirane pripovedi. S prvoosebno kroniko svojih razmišljanj bralca popelje na čustveni tobogan dekliškega odraščanja, točno tak, kot se dogaja v življenju vsake najstnice, s tem da zna Rosa poleg svojih težav pogledati tudi širše družbene probleme, reflektira o enakopravnosti med spoloma skozi zgodovino in mimogrede podre še nekaj tabujev. Cenjena švedska pisateljica in ilustratorka Anne Höglund (1958) je s kombinacijo vrhunskega besedila (inspiracija zanj ji bila med drugim tudi knjiga Drugi spol Simone de Beauvoir) in eksplicitnih ilustracij ponudila neprecenljiv vpogled v življenje in razmišljanje najstnikov.

Renate Rugelj, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...