Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čaj v parku

Magdalena Cundrič
Čaj v parku
22,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Založba Mladika
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-205-187-7
Leto izdaje izvirnika 2013
Urejanje Barbara Mušič

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 16 cm
390 g
200 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Čaj v parku je prvi mladinski roman pisateljice Magdalene Cundrič. V njem opisuje življenje dveh najstnikov, Jasmine in Mihe. Njuno življenje nikakor ni rožnato. Jasmini se namreč skoraj sesuje svet, ko jo zapusti njej fant. Da bi ga nekako prebolela, gre med poletnimi počitnicami k babici v manjše mesto. Tam se težave šele začnejo. Jasmina začne popivati in zahajti v »slabo« družbo. Njeno življenje se počasi približuje dnu ... Miha sam skrbi za onemogla starša. Kljub temu je v šoli zelo uspešen, pripravlja celo izum, projekt, ki bi mu zanesljivo omogočil študij na prestižnih tujih fakultetah. Nekoč naleti na Jasmino v mestnem parku. Njuno prvo srečanje je bila prava katastrofa. V naslednjih dneh in tednih Jasmina in Miha kljub vsem težavam stketa prijateljsko vez, ki obljublja, da bo prerasla v nekaj več. Toda na njuni poti so še ovire. Jima jih bo uspelo premagati?

Recenzija Bukla

Pisateljica se je v pisanju mladinskega romana preizkusila prvič in ustvarila napeto delo, ki se bere na dušek. V središču zgodbe sta najstnika Jasmina in Miha. Ona, prevarana v ljubezni, blaži bolečino s pitjem, od tu pa hitro zdrsne v svet drog. Medtem pa skuša Miha težkim družinskim razmeram (hudo bolni oče in mama, ki se ji je zaradi smrti Mihovega brata omračil um) ubežati na drugačen način – z zagnanim učenjem in snovanjem izumov. Na prvi pogled povsem različna človeka, ki pa imata več skupnega, kot sta si pripravljena priznati ob prvem srečanju. Počasi spuščata drug drugega v svojo bližino, vendar pa ju na poti do njune ljubezni čaka še mnogo ovir. Branje, ki je zanimivo tudi za starše, saj gre za leta, ko se zdi generacijski prepad nepremostljiv, hkrati pa se pogosto pozablja, da je pogovor še vedno ključ do reševanja problemov.

Kristina Sluga, Bukla 94

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...