Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čas čudežev

Anne-Laure Bondoux
Čas čudežev
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Odisej
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3277-6
Naslov izvirnika Le temps des miracles
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Alenka Moder Saje
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
380 g
208 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
francosko leposlovje

Založnik o knjigi

Kumajla francoski cariniki zajamejo na meji. Skrit je v tovornjaku, na katerem bi morala biti tudi njegova ljuba Glorija. Izmučen od težke poti se mora soočiti s tem, da je ostal sam. Z Glorijo je prepotoval dolgo pot od nemirnega, vojnega Kavkaza do Evrope, da bi poiskal svoje sorodnike in zaživel človeka vredno življenje. Vse dotlej je poslušal zgodbo o tem, kako ga je vzela k sebi po strašni nesreči, ki mu je vzela starše, Francoze. Zdaj se izkaže, da mu je marsikaj zamolčala. Njene zgodbe o srečni in svetli prihodnosti, njen pogum in neizmerna ljubezen ga pripeljejo do obljubljene dežele, a ko jo doseže, se njegove sanje sesujejo v prah. Kdo je v resnici Glorija? Kdo je on?

Roman francoske avtorice Anne Laure Bondoux (1971) je preveden v več kot dvajset jezikov in je bil nominiran za več nagrad. Leta 2011 je prejel nagrado Mildred L. Batchelder za najboljše mladinsko delo, prevedeno v angleški jezik.

Recenzija Bukla

Blaise Fortune, mali francoski deček (znan tudi kot Kumajl), neskončno rad posluša zgodbo o tem, kako ga je njegova skrbnica Gloria še kot dojenčka rešila iz materinih rok, ki je bila ranjena ob iztirjenju vlaka sredi Gruzije. Mamo naj bi odpeljali v bolnišnico in Glorija pravi, da je nikoli več niso našli. Ob razpadu Sovjetske zveze se Kumajl in Glorija podata na nevarno pot od Kavkaza proti Evropi, da bi poiskala njegove sorodnike, ob tem pa se začnejo razkrivati še druge skrivnosti. Srce parajoča zgodba francoske avtorice, ki smo jo spoznali že v romanu Morilčeve solze, prikaže globoke stiske številnih beguncev na poti do boljšega življenja.

Renate Rugelj, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...