Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Čik
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Cankarjeva založba
Zbirka Najst
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-231-940-3
Naslov izvirnika Tschick
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Brane Čop
Urejanje Zdravko Duša

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
270 g
244 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
nemško leposlovje

Založnik o knjigi

Gimnazija Hagecius Berlin, zadnji razred.
Gimnazijec Majk iz premožne, sicer pa ne ravno posrečene družine, se je »zatelebal« v sošolko Tatjano Ćosić, zanj najlepšo punco na svetu, ki pa ga ne opazi … Zato se spoprijatelji z novincem v razredu, Čihačovom, skrajšano Čikom, ruskega rodu in drznega vedenja. Nekega dne med poletnimi počitnicami ukrade Čik staro lado in fanta se odpeljeta po širni Nemčiji, pustolovščinam naproti …

Recenzija Bukla

Prezgodaj umrli (1965– 2013) nemški avtor je prejel številne nagrade, med njimi nemško nagrado za mladinsko književnost (2011) in nagrado Leipziškega sejma (2012). V romanu Čik (2010) nas postavi v kožo precej nevpadljivega ali celo »neopaznega« gimnazijca Majka, ki prihaja iz sicer premožne, vendar disfunkcionalne družine. Ko v Majkov razred pride novinec, predrzen Rus mongolskega videza, Čihačov oz. krajše Čik, se mu obetajo razburljivejši časi. Ker v razredu noben od njiju ni preveč priljubljen, se zgodi, da se med poletnimi počitnicami, kot dva odpadnika, z ukradeno staro lado in brez vozniškega izpita odpravita na brezciljno potovanje skozi Vzhodno Nemčijo … Napet, na trenutke drzen ali celo grob roman ceste bo pritegnil tako najstnike kot tudi odrasle, ki še niso potlačili svojih mladostniških želja po pustolovščinah.

Jure Preglau, Bukla 95-96

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...