Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Delirium

trilogija Delirium, knj. 1
Lauren Oliver
Delirium
23,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zala
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6859-19-6
Naslov izvirnika Delirium
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Mateja Črv Sužnik, Miha Sužnik
Urejanje Mateja Črv Sužnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
560 g
456 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Delirium je v številnih jezikih že obšel svet, navdušil kritike in milijone bralcev ter prejel mnoge ugledne nagrade, nazadnje tudi veliko nagrado Francije za najboljše mladinsko fantazijsko delo v letu 2012.

Brez ljubezni mogoče ne bi bilo niti sovraštva, in brez sovraštva ne bi bilo nasilja. Ampak sovraštvo ni najnevarnejše. Brezbrižnost je.

Delirium govori o svetu, v katerem lahko znanstveniki izkoreninijo ljubezen – delirio. Vsi državljani morajo okrog svojega osemnajstega rojstnega dneva prestati kirurški postopek zdravljenja. Vlada in znanost obljubljata, da je življenje brez ljubezni življenje brez bolečine: varno, predvidljivo in srečno.

Lena Holoway se je od nekdaj veselila dneva, ko bo ozdravljena. Tik pred postopkom pa se Leni zgodi nekaj nepojmljivega:
Zaljubi se …

Recenzija Bukla

Delirium je knjiga o ljubezni. Ali raje: o ljubezni v svetu, ki načrtno izganja in uničuje ljubezen kot vzrok za vse svetovno gorje. Na srečo je prihodnost našla rešitev in zdravilo: znanstveniki so sposobni izničiti ljubezen v človeku in vlada zahteva, da postopek opravi vsak, ki dopolni 18 let. Glede na osebne interese mu nato določijo življenjskega partnerja, s katerim živi »srečno«, prazno, brezčutno življenje, brez strasti, bolečin, zlomljenih src. Ljubiti je bolezen, ki mora biti ustavljena. Lena Holoway živi vse življenje v pričakovanju svojega zdravljenja, nato pa se 95 dni pred njim zgodi nekaj nepredstavljivega – zaljubi se, se okuži z amor deliria nervosa in odkrije, da pravzaprav ne potrebuje in noče zdravila. Izkusi svobodo in hkrati nevarnost svoje izbire, toda … za kakšno ceno? Znanstvenofantastična antiutopija, ki sproža kurjo polt!

Vesna Paradiž, Bukla 82-83

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...