Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dva lahko ohranita skrivnost

... če jo eden odnese v grob
Karen M. McManus
Dva lahko ohranita skrivnost
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4200-6
Naslov izvirnika Two can keep a secret
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Darja Divjak Jurca
Urejanje Petra Brezinščak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
270 g
300 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Echo Ridge je majhno ameriško mesto. Ellery ga še nikoli ni obiskala, je pa o njem veliko slišala. Pred petimi leti je mestece postalo razvpito zaradi umora kraljice srednješolskega plesa. Še prej, pred štiriindvajsetimi leti, je od tam skrivnostno izginila njena teta. Zdaj se morata Ellery in njen brat dvojček preseliti v Echo Ridge, rojstni kraj njune matere, in živeti z babico, ki jo komaj poznata.

Mesto je sicer na zunaj popolno, a skriva skrivnosti. In še preden se začne novo šolsko leto, nekdo spet razglasi sezono odprtega lova na kandidatke za kraljico šolskega plesa. Grožnje so očitno še kako resne, saj eno od deklet izgine.

Ellery skrivnosti še zdaleč niso tuje. Ima jih njena mama in babica prav tako. In dlje ko je v Echo Ridgeu, bolj jasno ji postaja, da v tem mestecu vsak kaj skriva. Toda skrivnosti so nevarne – in večina jih ne zna prav dobro hraniti. V Echo Ridgeu je najvarneje prav to – zadržati skrivnosti zase.

Recenzija Bukla

Če ste ljubitelji najstniških detektivsko-kriminalnih zgodb, je to prava knjiga za vas. Ellery in Ezra sta dvojčka, ki se morata zaradi maminega zdravljenja za nekaj tednov preseliti v Echo Ridge, materin rojstni kraj, kjer še vedno živi njuna babica. To je majhno ameriško mestece s kar pestro zgodovino. Pred 20 leti je od tam čudežno izginila teta Sarah, dvojčica njune mame Sadie. Pred petimi leti pa so v zabaviščnem parku, imenovanem Umorolandija, našli truplo mlade Lacey, kraljice plesa, morilec pa jo je odnesel brez posledic. Večina je sumila Laceyjinega fanta Declana, vendar mu niso ničesar dokazali, Declan pa se je kmalu po tem odselil. Slabo ime, žalitve in pritiski okolja so tako padli na njegovo mamo ter mlajšega brata Malcolma. Ko letos torej izgine ena od nominirank za kraljico plesa, vso krivdo prelevijo nanj, še posebej se jim zdi sumljiv, ker je dekle prav tistega dne peljal domov. Pa je Malcolm zares kriv? Ellery in Ezra se v novem okolju znajdeta v vrtincu skrivnosti in nerešenih vprašanj iz preteklosti, če želita odkriti pravega krivca, pa morata tvegati lastno kožo. Je to zares vredno? Avtorico smo v slovenščini že brali in dobro poznamo njeno uspešnico Eden od nas laže, ki s to knjigo ni povezana, vendar se nam zanjo prihodnje leto obeta nadaljevanje.

Zoja Rugelj, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...