Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Eden od nas laže

Karen M. McManus
Eden od nas laže
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3718-7
Naslov izvirnika One of us is lying
Prevod Minka Ožek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
328 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kaj se zgodi, ko se pet učencev znajde v istem razredu in samo štirje pridejo ven živi?

Bodite pozorni in morda boste razrešili uganko.

Pet dijakov gimnazije Bayview mora po pouku v šolski pripor.Bronwyn, odličnjakinja, kandidatka za prestižno univerzo Yale. Addy, lepotička, plesna kraljica in najpriljubljenejša dijakinja na šoli. Nate, prestopnik, na pogojni kazni zaradi preprodajanja drog.Cooper, športnik, zvezdniški igralec bejzbola in šolska legenda.Simon, obstranec, stvaritelj aplikacije z opravljivo vsebino o skrivnostih dijakov.
Samo Simon iz razreda ne pride živ. Med priporom umre zaradi alergijske reakcije. In kot ugotavljajo preiskovalci, njegova smrt ni bila naključje. Umrl je v ponedeljek, v torek pa je nameraval razkriti sočne skrivnosti o preostalih štirih dijakih, ki so bili v razredu z njim, zato so vsi štirje osumljeni umora. Ali pa so popolni grešni kozli, ker je tako načrtoval morilec, ki je še vedno na prostosti?Vsi imajo skrivnosti, je tako? Vprašanje pa je, kako daleč bi šli, da bi jih prikrili.

Recenzija Bukla

Nekega dne se pet dijakov po pouku kazensko znajde v učilnici profesorja Averyja. Odličnjakinja Bronwyn zamuja na matematično tekmovanje, plesna kraljica Addy sploh ne razume, kaj se dogaja, visokorasli Cooper, bejzbolski šolski zvezdnik, bi raje bil na treningu, ležerni Nate, obsojen preprodajanja drog, je navajen biti črna ovca in Simon, lastnik spletne aplikacije, ki razkriva sočne skrivnosti dijakov. Večina od njih seveda nosi kakšen »greh«, ampak ne tistega, ki jim ga pripiše profesor. Sredi kazenske ure, ki se čudno odvija, Simon, glavni šolski opravljivec, dobi alergični napad in umre. Preostali štirje dijaki so osumljeni umora in začne se iskanje morilca, ki zaplete njihova mlada življenja. Je Simona ubil kdo od njih? Je bil morda učitelj? Ali pa morda kdo, ki je še vedno na prostosti, saj je imel Simon zaradi objav v opravljivi aplikaciji na šoli veliko sovražnikov. Prvenec angleške avtorice, kjer vsak junak predstavlja svojo zgodbo, je mešanica detektivke in romantične zgodbe in je kmalu po izidu postal svetovna mladinska uspešnica.

Renate Rugelj, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...