Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Fant, ti vendar zmoreš!

Antonio Ferrara
Fant, ti vendar zmoreš!
11,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ognjišče
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-263-246-5
Naslov izvirnika Zo'
Prevod Mojca Premrl
Urejanje Božo Rustja

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18,5 x 11,5 cm
130 g
132 strani
Tip knjige
mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vesoljci, pošasti, zombiji. Mladi jih obožujejo. A ne tistega med njimi. Najsi bo pravi ali nepravi zombi, Lucio je sam. Izločen. Celo sam dvomi o tem, kdo, oziroma kaj v resnici je, čustva pa mu še bolj zmede prihod Anne, ki ga še tesneje poveže s svetom mrtvih. Skozi osebna srečevanja tako z živimi kot z mrtvimi Lucio končno spozna, da ni važno, kdo ali kaj si, temveč da s tem, kar si, premagaš največji strah, strah pred življenjem, in resnično zaživiš.
Knjiga o mladem fantu Luciu govori o problemih današnjih mladih, a podaja tudi upanje, da je mogoče premagati strah pred življenjem in da je mogoče resnično, polno zaživeti. K temu mladostniku lahko pomagajo odrasli. Delo izpod peresa istega pisatelja, ki je napisal knjigo Bil sem hudoben – prava baraba.

Recenzija Bukla

Srednješolec Lucio je obseden s smrtjo, navdušen pa je tudi nad igranjem v gledališču, knjigami in filmi, še posebej tistimi s prizori smrti, mrtveci in duhovi. Že zdavnaj se je navadil, da ga imajo vsi za čudaka, in še dobro, da mu v svetu osamljenosti, v katerem domujeta tudi na moč odtujena starša, stoji ob strani sošolec in prijatelj Palček. Ko se Lucio nekega večera vrača od njega, naleti na mestnem mostu na Anno, prelepo žensko srednjih let, ki želi napraviti samomor. A Lucio ji to prepreči, saj kot strastni amaterski igralec prepričljivo uprizori epileptični napad. Kasneje splete Anna z njim prav poseben prijateljski odnos, ki med drugim temelji na dejstvu, da jo Lucio spominja na njenega v nesreči preminulega najstniškega sina … Tankočutna in kakovostna knjiga, mojstrsko prepredena tudi z izvrstnimi humornimi nitmi, vabi v (notranji) svet odraščajočega Lucia in nas postopoma spoznava z vsemi njegovimi strahovi ter (samo)izpraševanji o življenjskih vrednotah, tudi o pogumu, ki glavnemu junaku naposled odpre nov pogled na svet v njem in okrog njega!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...