Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Grivasti vojak

Michael Morpurgo
Grivasti vojak
22,90 € 22,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,69 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Hart
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6882-04-0
Naslov izvirnika War Horse
Leto izdaje izvirnika 1982
Prevod Ana Grmek Kandus
Urejanje Maja Jug Hartman

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ena najlepših zgodb med navezanostjo mladeniča in konja. Upodobljena v pričujoči knjigi, na filmskem platnu pod taktirko mojstra Stevena Spielberga (War Horse), po romanu pa je nastal tudi neverjetni muzikal, v katerem „vojni konj“ ki polni dvorane v Londonu. Več kot dokaz, da gre za pripoved, ki je nekaj posebnega.

Zgodba je postavljena v obdobje prve svetovne vojne in govori o mladem fantu Albertu in njegovem izjemnem konju Joeyu. Kmalu po začetku vojne Albertu vzamejo konja in ga pošljejo na bojno fronto v Francijo. Kljub temu, da je premlad za vpoklic v vojsko, se poda na nevarno misijo, kjer skuša rešiti Joeyja in ga pripeljati domov.

Ločena v vojni,
preizkušena v bitki,
povezana v prijateljstvu.

Recenzija Bukla

Zgodbo Grivasti vojak smo pri nas spoznali šele v filmu Stevena Spielberga, toda leta 1982 jo je izvirno zapisal angleški pisatelj, dramatik in pesnik Michael Morpurgo, pozneje pa je v Londonu doživela tudi upodobitev v obliki muzikala. Posebnost mladinskega romana je prvoosebni pripovedni slog z vidika konja, ki mu je ime Joey, na katerega pisec spretno prelije številne človeške lastnosti: Joey razmišlja, se odloča po lastnem gonu in prepričanju, razume pa tudi, kaj govorijo ljudje. Osrednjo nit romana predstavlja globok odnos med konjem in mladim škotskim fantom Albertom. Albertov oče se zadolži in kupi konja, ki na revni družinski kmetiji dela kot vlečna žival, toda ko se razplamti prva svetovna vojna, se njune poti razidejo. Albertu konj pomeni vse na svetu, zato stopi v vojsko, odločen, da bo znova našel prijatelja.

Žiga Valetič, Bukla 94

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...