Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Groznovilca in divja zima

Jana Bauer
Groznovilca in divja zima
22,90 € 22,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,69 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Čudaške prigode
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6970-81-5
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Caroline Thaw
Urejanje Katja Klopčič Lavrenčič

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 16 cm
500 g
160 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Groznovilca, majhno divje bitje z rogovilcama na glavi in zvrhano mero poguma, ki skoraj meji na nesramnost, ni očarala le slovenskih bralcev, pač pa tudi poljske, litovske, hrvaške, turške, islandske … Seveda so jo živali neskončno pogrešale, ko je odletela v svojem čajniku. Tako zelo, da so izdelale zrakoplov in se odpravile ponjo naravnost v groznovilčje gnezdo!

Nove zgodbe o groznovilci bogati iskriva duhovitost. Obeta se srečanje s prapošastjo in izkoriščevalsko veverico z rdečim klobukom. Cingljanje z zvončkom ne pričara le borovničeve pite in zakleti kamen sploh ni tako nevaren, dokler ga ne pobereš. Živali v Hudi hosti bodo morale opraviti s kupom človeških zablod, med drugim z globoko zakoreninjeno vraževernostjo, pa tudi z dvomom, ljubosumnostjo in zapečkarstvom.

Na voljo tudi Rokovnik za leto 2019, ki ga krasijo besedila iz knjig Groznovilca v Hudi hosti in Groznovilca in divja zima avtorice Jane Bauer.

Recenzija Bukla

Jana Bauer (1975), priljubljena mladinska in otroška pisateljica, se poleg odgovornega uredniškega dela na reviji Sodobnost in založbi ter prevajanja knjig, že več kot ducat let posveča tudi pisanju fantazijskih zgodb za otroke. Njen prvenec Izginjevalec čarovnic je bil nominiran za nagrado večernica (2003). Po domišljijski pustolovščini Čarobna beseda (2004) in dvojezični Deželi medenjakov (2006) je sledila serija detektivskih zgodb Detektivske prigode Fokusa in Kolumne (2007– 2009). Največjo priljubljenost med mladimi bralci pa je zagotovo dosegla knjiga Groznovilca v Hudi hosti, ki je izšla leta 2011 in jo danes poleg slovenskih, lahko berejo tudi že poljski, litovski, hrvaški, španski, turški in islandski otroci, bila pa je prirejena tudi kot lutkovna predstava. Naslovna junakinja je simpatična, a precej navihana vila, ki s svojima naglavnima rogovilcama in letečim čajnikom nekega dne preseneti živalske prebivalce Hude hoste. Malo namrščeno vilinsko bitje gozdnim junakom s svojimi potegavščinami povzroča kar precej težav, a vseeno so žalostni, ko jih nekega dne zapusti in se vrne k svojim sorodnikom. Zato se druščina gozdnih živali tik pred zimo pogumno odloči, da v groznovilčjem gnezdu poiščejo svojo prijateljico in jo znova pripeljejo v svoj gozd. Dolga in mrzla zima v Divji hosti z Groznovilco tako postane vse prej kot dolgočasna … Znova domiš ljijsko bogato pisanje, jezikovno in situacijsko izvirne dogodivščine pa lahko dolge zimske večere skrajšajo tudi mladim bralcem.

Renate Rugelj, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...