Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hit poletja

Feri Lainšček
Hit poletja
14,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-231-501-9

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 12 cm
167 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Tina, študentka farmacije, pusti študij in se vrne domov, na Štajersko. Maksi, ne najbolj uspešen lokalni menedžer, jo pomaga spraviti na glasbeno pot in zdi se, da sta ji slava in uspeh zagotovljena. A nezadovoljstvo njenega fanta Matja­ža in brezobzirnost glasbene ‘scene’ jo kmalu poučita, da so sanje eno, resničnost pa nekaj čisto drugega.

‘Hvala bogu, da je slovenski film dobil pisatelja Ferija Lainščka: brez njega ne bi bilo niti Petelinjega zajtrka niti Hita poletja.’
Marko Crnkovič, Žurnal

‘Feri Lainšček je eden redkih avtorjev, ki se zaveda fabulativnih zakonitosti pisanja.’
Metod Pevec, Stop

Feri Lainšček, 1959, je prvi ro­man Peronarji izdal leta 1981. Naslednji, Raza, mu prinese Kajuhovo, Ki jo je megla prinesla (1993) pa nagrado Prešernove­ga sklada. Je dvakratni dobitnik kresnika, za romana Namesto koga roža cveti (1991) in Muriša (2006). Pesniške zbirke so redne sopotnice Lainščkovih proznih knjig, dve najnovejši sta izšli leta 2007: Ne bodi kot drugi in Nikdar ne boš znala. Vsestranski avtor piše tudi za otroke in mladino, zbirka pravljic Mislice (2000) je nagrajena z večernico. Radi ga imajo filmarji; najbolj znana je priredba romana Pete­linji zajtrk, ekranizirani so tudi romani Namesto koga roža cve­ti, Ki jo je megla prinesla in Vankoštanc.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...