Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Iskanje Eve

Damijan Šinigoj
Iskanje Eve
25,95 € 25,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,78 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Zbirka Srečanja
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-272-155-8
Urejanje Gaja Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 13,5 cm
330 g
158 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Leon in Eva sta iz povsem različnih koncev Evrope - Eva iz Slovenije, Leon iz Švedske. Čeprav današnji mladostniki veljajo za odtujene in nesocializirane, saj ogromno časa preživijo za računalnikom in v virtualnem svetu, Evo in Leona njuno prijateljstvo v »virtualnem« svetu spodbudi, da se želita srečati tudi v živo. Skujeta načrt, a ko ga želita uresničiti, se ta z nenehnimi in nadvse komičnimi, mestoma celo dramatičnimi zapleti ves čas sesuva, z mladostno improvizacijo in iznajdljivostjo pa na koncu le dosežeta cilj – srečata se.

Damijan Šinigoj je slovenski prozaist, katerega knjige doživljajo zelo dober odziv tako med kritiki kakor med bralci. Mladinski oman Iskanje Eve je njegovo prvo delo (tudi) za mladino, za najstnike nad 12 leti, ki pa ga, kakor njegova ostala dela, odlikuje izjemen smisel za humor. Kar, začuda, ni prav pogost pojav v slovenski mladinski literaturi. Roman Iskanje Eve ne moralizira, ne pridiga in ne poučuje, je (predvsem) roman o dveh najstnikih, ki se s pomočjo interneta, socialnih omrežij in sodobne tehnologije spoprijateljita. Šinigoj v svojem znanem humornem slogu splete (in zaplete) zelo zanimivo zgodbo, v kateri se razkriva vsakdanja dinamika ljubeče družine, kjer ne manjka tipičnih zagat, s katerimi se srečujejo starši in otroci sodobnega časa. Čeprav danes resda vse poteka hitreje, osnovne čustvene dileme v knjigi ostajajo brezčasne. Roman bo zagotovo pritegnil tudi odrasle bralce, saj gre za kakovostno literaturo, ki jo z užitkom berejo tudi starejši.

Recenzija Bukla

Eva iz Slovenije in Leon s Švedske sta najstnika, ki se spoznata na internetu. Medsebojni pogovori prinesejo tudi željo po živem srečanju, zato skujeta načrt, da bi se videla med poletnimi počitnicami. Leon svoji družini tako predstavi »lepote majhne države« in vse kaže, da bo Leonov oče popustil in se bodo namesto na potep z avtodomom po Švedski podali v Slovenijo, a jima ti načrti žal padejo v vodo. Ker pa je njuna želja po srečanju tako močna, se Leon na pot s Švedske odpravi kar sam. Najstniška pustolovščina je prežeta z avtorjevim humorjem, posebej posrečene pa so majice s portretom Eve, s pomočjo katerih se zgodba razplete. Knjiga je začinjena s slengom mladih in celo s pojočim primorskim narečjem. V času branja bo internet v najstnikovi sobi ali na pametnem telefonu zagotovo obmolknil. Pisateljeva sporočilnost je v pristnem stiku med mladimi, ki se danes srečujejo in komunicirajo predvsem prek e-medijev.

Sabina Burkeljca, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...