Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Jaz, košarkar

Mojca Gubanc
Jaz, košarkar
16,50 € 16,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,50 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mohorjeva Celovec
Zbirka Troubles
Leto izdaje 2013
ISBN 978-3-7086-0749-8
Leto izdaje izvirnika 2013

Tehnične lastnosti
mehka vezava
112 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Glavni junak zgodbe je nadarjeni košarkar Blaž. V šoli in na košarkarskem igrišču je relativno uspešen, čeprav bi lahko dal od sebe več. Njegova mlačnost in neambicioznost nista všeč njegovemu košarkarskemu trenerju, ki mu zagrozi, da ne bo imel več mesta v ekipi. Blaž to uvidi in sklene, da bo več in bolje treniral. Odslej postavi v središče življenja košarko. To pa je zanj skoraj usodno, saj se pri dokazovanju na treningu poškoduje. Zaradi košarke je postavljen na preizkušnjo tudi odnos z dekletom Angeliko. Po daljšem okrevanju Blaž z vsemi močmi stremi za nekdanjo formo, saj je pred vrati velik mednarodni košarkarski dogodek, ki je zanj prava življenjska priložnost, celo odskočna deska za nadaljevanje športa na mednarodnem nivoju.

"Knjiga opisuje odraščanje najstnika, ki mu pri zorenju in iskanju „prave“ življenjske poti pomagata šport in njegovo dekle. V svetu, v katerem se odrasli danes vse pogosteje sprašujemo, kam neki so izginile vrednote mladih, junak dokazuje, da jih je s pomočjo športa in opore tistih, ki ga obdajajo, mogoče prepoznati in živeti."
dr. Marjeta Kovač, profesorica športne vzgoje

Recenzija Bukla

Roman, ki tematizira prigode mladega košarkarja, po besedah Adriana Kerta (urednika Mohorjeve Celovec) ni le zgodba o športu, temveč tudi pripoved o iskanju lastne identitete in življenjske poti. Knjižni prvenec domače ustvarjalke s tako vsebino je v času, ko Slovenija gosti evropsko prvenstvo v košarki, gotovo zelo aktualen. V romanu spoznamo najstnika Blaža, ki je tako v šoli kot na košarkarskem igrišču razmeroma uspešen, čeprav imamo ves čas občutek, da ne daje vsega od sebe. Ko pa mu trener zagrozi z izključitvijo iz moštva, se njegove športne ambicije povečajo in ves svoj prosti čas začne posvečati žogi, kar pa je zanj skoraj usodno, saj se na treningu poškoduje. Zaradi košarke je postavljen na preizkušnjo tudi odnos z dekletom Angeliko. Za povrh pa je pred vrati še velik mednarodni košarkarski dogodek, ki je zanj morda prava življenjska priložnost ali celo odskočna deska za nadaljevanje športne kariere. Roman za različne generacije.

Renate Rugelj, Bukla 93

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...