Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ko je oče postal grm

Joke van Leeuwen
Ko je oče postal grm
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Zbirka Čiv!
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-272-056-8
Naslov izvirnika Toen mijn vader een struik werd
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Katjuša Ručigaj
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14 cm
250 g
104 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
nizozemsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Preden Todin oče postane grm, dela kot slaščičar. Vsak dan vstane že pred zoro, da napeče dvajset vrst kolačkov in tri vrste tort. Nekega dne pa se vse spremeni. Na jugu izbruhnejo boji in Todin oče mora oditi tja, da bi branil deželo. Na srečo ima priročnik Kaj mora vedeti vsak vojak. V njem točno piše, kako se z vejicami in listjem lahko preobleče v grm, da ga sovražnik ne bo prepoznal. Deklica Toda ostane z babico v mestu, a tudi tam ni več dolgo varna. Pošljejo jo k njeni materi, ki živi v sosednji deželi. Pot tja je polna dogodivščin in nevarnosti, a Toda se ne vda, saj mora najti svojo mamo.

Čeprav se zgodba dogaja v vojnem času, pa neopredeljenost kraja in časa dogajanja dajeta vtis, da se podobne zgodbe lahko zgodijo tukaj in zdaj in nam. Mala junakinja jemlje dogajanja kot nekaj samoumevnega, subtilen humor in slog pisanja pa v zgodbo vnašata optimizem.

Recenzija Bukla

Priznana nizozemska pisateljica in ilustratorka Joke van Leeuwen, ki jo že poznamo po čudoviti knjigi Čiv!, v pričujočem delu na občutljiv, a obenem duhovit način spregovori o otroški izkušnji vojne. Zgodba je podana z gledišča deklice Tode, ki mora zaradi vojne med »enimi« in »drugimi« zapustiti ljubeči dom, kjer je živela z očetom in babico, in se odpraviti na nevarno pot v drugo deželo k mami. Med potjo na lastni koži občuti številne človeške hibe, od pokroviteljske dobrodelnosti do vojnega dobičkarstva, a ne izgubi poguma, saj jo varuje ščit optimizma in ljubezni.

Maša Ogrizek, Bukla 76

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...