Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Konrad, Fridz in kunec

Burkhard Spinnen
Konrad, Fridz in kunec
25,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Zbirka Z(o)renja
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-272-112-1
Naslov izvirnika Belgische Riesen
Leto izdaje izvirnika 2000
Prevod Tamara Bosnič
Urejanje Andreja Perić Jezernik

Tehnične lastnosti
trda vezava
205 x 14 cm
430 g
252 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Konrad se s svojo družino, mamo, očetom in bratom Petrom preseli v novozgrajeno naselje vrstnih hiš, kjer se zanj začne nova dogodivščina. Med spoznavanjem sosedov po naključju naleti na deklico Fridz, ki spremeni njegovo predstavo o puncah, ki se jim je do tedaj izogibal. Njeni starši so sveže ločeni in Konrad nehote postane pomočnik pri izpeljavi načrta, kako se maščevati novi prijateljici Fridzinega očeta. Pomembno vlogo pri maščevanju igra tudi orjaški kunec.

Roman Konrad, Fridz in kunec je zabavno branje za vso družino. Avtor v njem prepleta teme družinskih odnosov, prijateljstva, odraščanja in ločitve, vendar tako, da vse skupaj začini s humorjem in ustvari zgodbo, ki ni zamorjena ali preresna. Zanimiva fabula in posrečena situacijska komika te zgrabita, potegneta vase in te ne izpustita vse do konca.

Recenzija Bukla

Konrad, bodoči petošolec, upa, da bo po selitvi v novo sosesko čim prej sklenil kakšno trdno prijateljstvo. In res ga sklene, a ne s fantom, kot je sprva načrtoval, temveč z rdečelaso Frideriko, ki jo vsi kličejo Fridz. Njeno ime, pa tudi dejstvo, da ima deklica za domačo žival orjaškega kunca, se zdita Konradu na začetku sila čudni. A ko Konrad bolje spozna Fridz, se med njima splete pristno prijateljstvo. Postaneta zaveznika v boju proti Kristine, novi ljubici sveže ločenega Fridzinega očeta. Za boj ne potrebujeta hladnega orožja, ampak mehko, toplo domačo žival – orjaškega kunca Pavla. Večkrat nagrajeni in priljubljeni nemški pisatelj Spinnen je za svojo s humorjem začinjeno knjigo, v kateri plete glavno nit okrog odraščanja in pomena prijateljstva, vmes pa spretno vtke še otroški pogled na ločitev staršev, prejel literarno nagrado Oldenburger Kinder und Jugendbuchpreis.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...