Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kraljica senc

4. knjiga v seriji Stekleni prestol
Sarah J. Maas
Kraljica senc
16,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4168-9
Naslov izvirnika Queen of shadows
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Ida Sternad
Urejanje Špela Žakelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
540 g
640 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
leposlovje
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Neusmiljeni boj za prestol in magijo ...

Celaena Sardothien je izgubila vse, ki jih je imela rada. Toda zdaj se je končno vrnila v kraljestvo – da bi se maščevala, da bi rešila svojo nekdaj cvetočo kraljevino in se soočila s sencami iz lastne preteklosti …
Vrnila se je kot Aelin Galathynius, kraljica Terrasna. Toda preden bo lahko zahtevala zakoniti prestol nazaj, se bo morala boriti.
In borila se bo za svojega bratranca, bojevnika, ki je zanjo pripravljen umreti. Borila se bo za prijatelja, mladeniča, ki je žrtev nezaslišanega ujetništva. Borila se bo za svoje ljudstvo, ki ga je zasužnjil kruti kralj, ljudstvo, ki čaka na zmagoslavno vrnitev svoje kraljice.
V tem boju ima zveste pomočnike, toda sovražnikov je še več. Veliko več. In prihajajo vedno novi, še močnejši, še silovitejši, še bolj strašni.
Celaenino epsko popotovanje se nadaljuje v četrtem delu serije Stekleni prestol, ko doseže nepredstavljiv vrhunec, ki bi lahko zatresel temelje njenega sveta.

Recenzija Bukla

Ljubitelji fantazije se lahko pred poletnim oddihom veselite izida novega dela avantur o izurjeni morilki – in izgubljeni kraljici podjarmljene dežele – Celaeni/Aelin, ki tokrat prinašajo kar 640 strani razburljivega branja. Potem ko je bil fokus prejšnje knjige Dedinja ognja v tem, da se Aelin v »izgnanstvu« nekako sprijazni s svojim poreklom in prevzame nase celotno breme, ki ga prinaša naziv kraljice, je sedaj čas, da se skupaj s svojimi somišljeniki zoperstavi tiranskemu kralju. A to ne bo lahko, saj postaja vse bolj jasno, da je ta na skrivaj gradil močno demonsko vojsko, pri tem pa ni prizanesel niti svojemu sinu, sicer Aelinemu prijatelju. Vrnitev v Adarlan bo za Aelin polna preizkušenj: z nekom mora zgladiti spore, nekomu drugemu se (krvavo) maščevati, blažiti mora takšna ali drugačna nesoglasja ali ljubosumja znotraj kroga najbližjih zaupnikov, hkrati pa briljantno planirati na videz nemogoče naloge, ki so potrebne za osvoboditev dežele. Aelin je pri vsem tem morda res malo preveč idealizirana in popolna (angleško govoreči bi rekli, da ima sindrom »Mary Sue«), toda Maasova spretno suče zaplete, skrbi, da kljub dolžini romana nikoli ni dolgčas, izvrstno gradi domišljijski svet in (všečne) nastopajoče, tako da Aelina zmagoslavna dejanja pravzaprav le pozitivno ojačajo eskapizem zgodbe, njo pa naredijo pristno »kick-ass« junakinjo. Posledično ima roman polno trenutkov, ki bodo čustveno resonirali pri bralcu/bralki, in ne preseneča dejstvo, da se je Stekleni prestol ustoličil kot ena najbolj priljubljenih fantazijskih serij zadnjega časa.

Aleš Cimprič, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...