Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Miši

Gordon Reece
Miši
30,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Miš
Zbirka Bisernice
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-272-071-1
Naslov izvirnika Mice
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Meta Osredkar
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15 cm
670 g
325 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
avstralsko leposlovje

Založnik o knjigi

Ko Shelley skorajda umre v napadu nekdanjih prijateljic, ki nad njo dolgo izvajajo psihično in fizično nasilje, se s sveže ločeno mamo preselita v hišico na deželi. Tam zaživita skromno, a idilično življenje. Shelley poučujejo učitelji na domu, z mamo si privoščita mirne večere. Na noč pred njenim šestnajstim rojstnim dnevom pa ju obišče vlomilec. Mama se mu ne upira, izroči mu tisto malo kar ima vrednega. Ko pa Shelley zagleda, da odhaja z njenim rojstnodnevnim darilom, se v njej nekaj zlomi. Z nožem steče za vlomilcem ...

Sledijo dogodki, ki tako Shelley kot njeno mamo spremenijo iz \'miši\', nesposobni konfrontacije, v povsem drugačni osebi, osebi, ki storita tisto, kar si malo pred tem niti predstavljati nista mogli.

Recenzija Bukla

Razpadla družina in grobo telesno izživljanje najstniških prijateljic nad najbolj šibko med njimi, privede do tega, da sta šestnajstletna Shelly in njena mama zamenjali mestno okolje za mir v oddaljeni podeželski hišici. Preplašeni in ranjeni skušata poiskati svoje izgubljeno ravnovesje, a jima kruta usoda na pot pripelje še nepremišljenega vlomilca. Napeta zgodba o dveh plahih miškah, ki sta bili prisiljeni obračunati z mačko, ki se je pomotoma znašla v njuni luknji, da bi tako pregnali svoj strah in poravnali račune s kruto preteklostjo.

Renate Rugelj, Bukla 77

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...