Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nasprotje nedolžnosti

Sonya Sones
Nasprotje nedolžnosti
26,75 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Zbirka Na robu
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-244-312-2
Naslov izvirnika The opposite of innocent
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Petra Julia Ujawe
Urejanje Janja Remškar

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 13 cm
350 g
264 strani
Tip knjige
mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Luke je bil odsoten dve predolgi leti, a se zdaj končno vrne. Lily je imela le dvanajst let, ko je odšel. Zdaj, pri štirinajstih, se počuti spremenjeno. Komaj čaka, da vidi, kako se bo Luke odzval, ko bo videl novo Lily. In ko ji mama pove, da bo nekaj časa živel z njimi, v spalnici tik ob njeni, se ji srce skoraj ustavi. Da je Luke spet v njenem življenju, je bolje, kot si je Lily upala sanjati. Njegovi dolgi pogledi v njej netijo ogenj. Ali si jih Lily samo domišlja? A potem jo nekega dne na samem poljubi. In potem jo poljubi še enkrat. Lilyjini prijatelji so prepričani, da mora biti odrasel moški, ki si želi biti s štirinajstletnim dekletom, resnično usekan. Mogoče celo nevaren. A Luke ji nikoli ne bi storil ničesar žalega ... Kajne?

Recenzija Bukla

Lily je že dlje nadvse všeč postavni Luke, in ko se ta nekega dne vrne s študijskega potovanja po Afriki in se začasno naseli pri Lilyjini družini, je dekle čisto iz sebe. Končno bo imela oboževanega moškega čisto ob sebi! Zgodba bi bila do tu povsem običajna, če ne bi hip zatem izvedeli, da Lily šteje zgolj štirinajst let, Luke, očetov prijatelj iz študentskih let, pa jih ima devetindvajset, le pet let manj kot Lilyjin oče. Sprva nedolžno spogledovanje med najstnico in odraslim moškim preraste v precej nenavaden odnos, v katerem Lily vse bolj ugotavlja, da si prave ljubezni vendarle ni predstavljala takole. Luke jo namreč izrablja za svoje (bolne) seksualne fantazije, ob tem pa ji polni glavo s puhlicami o trdni ljubezni za vse življenje. Prav zato je Lily še toliko bolj razpeta med prigovarjanji svojih najboljših prijateljev, ki ji dopovedujeta, da je Luke vendar pedofil in naj ga za božjo voljo čim prej pusti, in med šepetom notranjega glasu, ki ji sporoča, da prava ljubezen kljub njeni zaljubljenosti vseeno ni videti takole ... Roman za mlade in njihove starše ali pedagoge v sebi nosi zgodbo, kako tanka linija je med nedolžno najstniško zaljubljenostjo in sprevrženim obnašanjem nezdravih odraslih. Toplo priporočamo v branje!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...