Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ne čutim se

Elinino življenje s samopoškodovanjem
Jana Frey
Ne čutim se
19,75 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Zbirka Na robu
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-244-277-4
Naslov izvirnika Ich spür mich nicht
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Alexandra Natalie Zaleznik
Urejanje Janja Remškar

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 13 cm
250 g
154 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Elina se je nepričakovano uvrstila v naslednji krog pevskega tekmovanja. Njeni novi oboževalci so navdušeni, ona pa se počuti vedno bolj prazno, ne ve več kdo je, niti kaj si želi. V brezizhodnosti se zateče k samopoškodovanju.

Ko jo opazi član žirije, se Elina zbliža z njim. Prepričana je v ljubeč odnos - saj zaradi svoje čustvene lakote in želje po zaščiti ne vidi, da ji je ponujena le bežna avantura. V trenutku, ko se je prisiljena soočiti z grozo pred zapuščanjem, se njen nestabilni čustveni svet do konca zdrobi.

Jana Frey realistično in občutljivo pripoveduje o dolgotrajni motnji v osebnostnem delovanju (borderline), s katero se mora spopasti nadarjena deklica in o njenem ponovnem vračanju v zdravo življenje.

Recenzija Bukla

Elina Lawall je krhka in osamljena šestnajstletnica, hči ločenih staršev, ki razen prijateljice Selme in prijatelja Oskarja ter petinosemdeset­letne babice Signe nima nikogar na tem svetu, ki bi mu bilo mar zanjo. Da bi se vsaj občasno počutila živo, si zadaja rane. Prijatelj Oskar jo sicer nenehno spodbuja, tudi pri njeni edini strasti, petju – zato jo tudi prijavi v oddajo Fabrika glasu, v kateri iščejo pevske talente –, a Elino vse to bolj plaši kot radosti. »Otroka žalosti«, kot jo je v otroštvu pogosto klicala njena ljubljena babica, za nekaj trenutkov vrne v čutenje le postavni žirant oddaje talentov, Nizozemec Luuk. Elina upa, da ju je telesno zbližanje tesno povezalo, toda resnica je čisto drugačna. Za povrh ji njena domnevna mama razkrije dolgo varovano družinsko skrivnost … Nemška pisateljica Jana Frey, avtorica številnih kakovostnih del za mlade in odrasle, je tudi v tej knjigi dokazala svoje mojstrstvo s spretno uporabo jezikovnih pripovednih sredstev, ki osvetljujejo zgodbo z različnih (časovnih) plati in tako še bolj stopnjujejo njeno intenzivnost. Roman, ki ga preprosto (za)čutiš!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...