Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Od RTM do WTF

Asja Hrvatin
Od RTM do WTF
11,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Žepnice
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-01-1069-9

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18 x 11 cm
380 g
343 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Srednješolec Matej živi v na zunaj urejeni družini, večino časa pa preživi s prijateljico Mel. Ko začne hoditi z lepotico iz paralelke, se z Mel odtujita, njega pa vsrka svet zabav in mamil.

Toda zasvojenost ni tisto najhujše, kar preži na Mateja. Prvenec Asje Hrvatin brez olepšav opisuje življenje najstnikov, ki se v iskanju sebe in iskrenih odnosov zatekajo k mamilom.

Recenzija Bukla

Prvenec Asje Hrvatin se loteva pereče problematike današnjega sveta – zasvojenosti z drogami –, ki je še posebej tragična, kadar so vanjo vpleteni najstniki. Odnos med srednješolcem Matejem in njegovimi starši je na videz povsem običajen, v resnici pa v njem vlada odtujenost, zato mu glavno oporo v življenju predstavlja sošolka Mel. Kljub precejšnim razlikam, ki vladajo med njima, sta namreč že vrsto let najboljša prijatelja, zato drug drugega zelo dobro poznata in sta si blizu kot brat in sestra. Njun odnos se začne počasi krhati, ko Matej na začetku poletnih počitnic začne hoditi s priljubljeno lepotico Tjašo iz paralelke. Tjaši namreč najrazličnejša mamila niso nobena neznanka, in čeprav Matej to kmalu izve, ga to ne odvrne od nje, saj postaja vse bolj zaljubljen vanjo. Mateja Tjaša tako očara, da se ne zmeni za Melina opozorila, naj bo previden, in zaradi ljubezni postane povsem zaslepljen. Tako se zaplete v Tjašin divji svet mamil in zabav, v katerem nanj prežijo številne nevarnosti, ki si jih ne more niti predstavljati.

Polona Prodnik

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...