Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Odprava zelenega zmaja

Slavko Pregl
Odprava zelenega zmaja
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Študentska založba
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-242-893-8
Leto izdaje izvirnika 1976
Ilustracije Marjan Manček
Urejanje Barbara Jarc

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 16,5 cm
430 g
116 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Miha, Pipi in Andrej končno prepričajo Boba, da jih z rabljenim avtomobilom OLD PUNCO odpelje na izlet, toda že kmalu jim jo zagode nepredviden zaplet. Fantje nato naletijo na Janjo, ki je pobegnila od doma in ki enemu od njih ukrade srce. A kaj ko se Bob na skrivaj dogovarja z miličniki.

Zgodbi Velika pustolovščina in Odprava zelenega zmaja sta prvič izšli leta 1976 v eni knjigi z naslovom Odprava zelenega zmaja, po kateri so posneli tudi slovito televizijsko nadaljevanko. Brezčasni zgodbi sta pred vami v novi podobi z več ilustracijami in vsaka v svoji knjigi. Odprava zelenega zmaja se lahko bere kot nadaljevanje Velike pustolovščine, lahko pa tudi kot samostojna knjiga.

Recenzija Bukla

Pred skoraj štirimi desetletji je priljubljeni mladinski pisatelj Slavko Pregl odraščajočim bralcem prvič ponudil nenavadne prigode treh osmošolcev, Mihe, Pipija in Andreja, ter njihovega starejšega prijatelja Boba, edinega polnoletnega člana blokovske klape (in še z vozniškim dovoljenjem). Ob začetku poletnih počitnic se fantje poleg najstniških težav, kot so tekmovalnost, egoizem in prve ljubezni, spopadajo tudi z »Old punco«, starim avtom iz odpada, ki bi ga radi spravili v pogon, da bi jih odpeljal na kak izlet. Brezčasni dogodivščini (Velika pustolovščina in Odprava zelenega zmaja), ki sta tokrat izšli v dveh knjigah z dodatnimi ilustracijami in se lahko bereta samostojno ali zaporedno, sta skoraj obvezno branje za vse, ki junakov še niso srečali, in vse tiste, ki bi jih spet radi.

Renate Rugelj, Bukla 101-102

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...