Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pet otrok in Peskodlak

Edith Nesbit
Pet otrok in Peskodlak
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Novi mladinski klasiki
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6564-60-1
Naslov izvirnika Five Children and It
Leto izdaje izvirnika 1902
Ilustracije H. R. Millar
Prevod Milan Dekleva
Urejanje Jana Bauer

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 14,5 cm
430 g
242 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Peskodlak, kosmati spak, je starodavno bitje, ki ima dragoceno sposobnost – lahko izpolnjuje želje! Ker je dolga leta spalo, si lahko predstavljate, kako sitno in odrezavo je bilo, ko so ga otroci zbezali iz njegovega peščenega zavetja! In otroci? No, kadar gre za izpolnjevanje želja, imajo ti vedno ogromno izvrstnih zamisli. Podajte se na razburljivo in duhovito pustolovščino z eno najbolj priljubljenih knjig za otroke vseh časov. In še nasvet: Lotite se je čim prej, saj postane Peskodlak neprijetno godrnjav, če predolgo spi.

Recenzija Bukla

S priljubljeno angleško pisateljico otroške in mladinske literature Edith Nesbit smo se prvič seznanili šele v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so v kratkem času izšli kar štirje njeni romani. Po dolgem zatišju je zdaj tu prva knjiga iz serije o Peskodlaku v odličnem prevodu Milana Dekleve. Peskodlak ni kdor si bodi. Je godrnjavo, samosvoje, a prikupno bitje, ki prebiva v peskovniku in izpolnjuje želje – no, naj bi jih. Tako dolgo že živi v peskovniku, da je pozabil čarati! Ima »oči na dolgih rožičkih, takšne kot polž«, ki jih lahko krči in izteguje »kot teleskop«. Njegova ušesa so »podobna netopirjevim«, njegovo telo pa »zaobljeno kot pri pajku in pokrito z gostim mehkim krznom«. Tudi roke in noge so kosmate, stopala in dlani pa ima »takšne kot opica«. Prava bralska poslastica, ki kar kliče po nadaljevanju!

Ana Geršak, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...