Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Piskačev sin

Melina Marchetta
Piskačev sin
26,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Zbirka Z(o)renja+
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-272-055-1
Naslov izvirnika The Piper's Son
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Nataša Grom
Urejanje Andreja Perić Jezernik

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
620 g
289 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
avstralsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman je razgibano, prodorno in ganljivo branje o družinskih peripetijah in njihovem vplivu na razširjeno družino Finch Mackee, še posebej pa na njenega osrednjega junaka, dvajsetletnega Thomasa. Kot da zapletene družinske zadeve še niso dovolj, ima Tom težave tudi v svojem prijateljskem krogu. Avtorica spretno kombinira tretjeosebno pripoved z dialoškimi vložki in Tomovim dopisovanjem po elektronski pošti, kar ustvarja svojevrstno dinamiko, ki pripomore k še bolj pristnemu vzdušju, ki bralca potegne v branje in ga ne izpusti vse do konca.

Thomas Mackee si želi pozabe. Rad bi pozabil na starše, ki te zapustijo, in na prijatelje, ki so mu včasih veliko pomenili, in na vrsto razmerij za eno noč in na najljubše strice, ki jih na drugem koncu sveta na poti v službo raznese na tisoče koščkov.

Ko ga njegova sostanovalca vržeta na cesto, se Tom preseli k svoji samski noseči teti Georgie in začne delati v gostilni Union s svojima nekdanjima prijateljicama. In nazadnje spet živi s svojim žalujočim očetom. Spominja se, kako je pred dvema letoma po stričevi smrti zapustil Taro Finke, svojo veliko ljubezen.

V letu, ko je vse porušeno, Tom spozna, da njegova družina in prijatelji prav tako potrebujejo njegovo pomoč, da sestavijo razbite koščke življenja, kot on potrebuje njih.

Ganljivi roman Meline Marchetta nadaljuje zgodbo o skupini prijateljev iz njene uspešnice ter zelo priljubljene knjige Reševanje Francesce – le da se ta dogaja pet let kasneje in je reševanja potreben Thomas Mackee.

Recenzija Bukla

Piskačev sin, roman priljubljene avstralske pisateljice, je nadaljevanje romana Reševanje Francesce, ki je pri nas izšel pred štirimi leti, vendar ga lahko beremo tudi kot samostojno knjigo. Zgodba se odvija pet let po dogodkih iz prvega dela, v ospredju pa je tokrat enaindvajsetletni Thomas Mackee, ki se mu je življenje postavilo popolnoma na glavo. Ko je bil pred dvema letoma v terorističnem bombnem napadu ubit njegov najljubši stric Joe, se je namreč izkazalo, da je družina s tem izgubila svoj povezovalni člen. Tomov oče se je zapil in zapustil družino, mama in sestra sta se odselili, Tom pa je v svoji žalosti opustil študij in se odtujil od prijateljev. Ko ga sostanovalca vržeta na cesto, se mora Tom priseliti k noseči, samski teti Georgie, kar ga prisili, da znova začne sestavljati svoje življenje. Za začetek se zaposli pri fantu bivše prijateljice Francesce in kmalu ugotovi, da ga družina in prijatelji potrebujejo vsaj toliko, kot on potrebuje njih.

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...