Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Povezani

trilogija Razcepljeni, knj. 3
Veronica Roth
Povezani
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-00-2303-6
Naslov izvirnika Allegiant
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Darja Marinšek
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
350 g
400 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > znanstvenofantastični roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ko Tris s pomočjo prijateljev celemu mestu pokaže posnetek, na katerem njena prednica Edith Prior govori o obstoju življenja zunaj meja in o poslanstvu Razcepljenih, se prebivalcem mesta v temeljih zamaje njihov dosedanji pogled na svet in njihovo mesto v njem. Prisiljeni v iskanje nove identitete se pridružijo bodisi vodji militantnih izobčencev Evelyn, ki želi ukiniti ločine, bodisi novonastali miroljubni skupini Povezanih, ki želi ta temelj njihovega dosedanjega obstoja ponovno vzpostaviti.

Tris in njeni prijatelji pa se po navodilih z videoposnetka, zaradi katerega je ugasnilo toliko življenj, odpravijo preko ograde … A kaj jih tam čaka? Kakšen je svet za ogrado? Kdo je bila Edith Prior? Kako je prišla v mesto? In kako je bila z vsem tem povezana Trisina mama?

Recenzija Bukla

Trilogija Razcepljeni mlade ameriške pisateljice je izvrstno ujela val navdušenja nad Igrami lakote in tudi po zaslugi dinamično napisane pripovedi, ki združuje prvine distopije, akcije in romance, postala svetovna uspešnica. Svoje je prispevala tudi filmska predelava prve knjige, ki je uspešno prestala past neposrečenega zagona nove filmske franšize (kar se žal pogosto zgodi ob prenosu mladinskih serij na veliko platno), tako da se bo zgodba z drugim delom v kinodvoranah nadaljevala že marca prihodnje leto. Za neučakane pa je medtem prispel prevod zadnje, tretje knjige. Tris in Tobias se po padcu ločin, ki so razdelile prebivalstvo in mu podredile način življenja, soočata z novimi problemi. Novi red, ki naj bi obljubljal enakost za vse, za svoje cilje namesto pravil začne uporabljati ustrahovanje, na preizkusu pa je tudi njuna zveza, saj se je zaradi pretrganih obljub začelo krhati medsebojno zaupanje. Medtem pa ju iskanje odgovorov prvič vodi tudi prek prepovedane ograde mesta. Le kaj se skriva tam?

Aleš Cimprič, Bukla 104

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...