Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Preživetje

Igor Karlovšek
Preživetje
28,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Zbirka Srečanja
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-272-294-4
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Gaja Kos

Povej naprej

Založnik o knjigi

Najstnik Simon je up slovenskega smučanja, tudi v mednarodnem okolju se uvršča na najvišja mesta na smučarskih tekmovanjih, potem pa doživi prometno nesrečo. Zanj je smučanja konec. Njegov oče se s tem ne more sprijazniti in Simon ima zato občutek, da je za očeta postal slabič. Da bi se izkazal in bi mu oče dal priznanje, se odloči, da bo med počitnicami mesec dni preživel v gozdu brez vseh civilizacijskih pomagal. To ni tako preprosto, kot si je predstavljal, a tretji teden se je življenja zunaj civilizacije že navadil. Takrat naleti na dvanajstletno deklico, ki ubeži svojim ugrabiteljem. Simon ji pomaga rešiti se.

Gre za pustolovsko-kriminalni mladinski roman, ki vešče opisuje način preživetja v naravi, natančneje v kočevskih gozdovih. Roman se problematike odraščanja loteva prek napete pustolovske zgodbe ter odlično združuje dva pola preživetja – naravnim in človeškim oviram navkljub.

Recenzija Bukla

Pisatelj Igor Karlovšek se tudi v svojem najnovejšem romanu loteva medosebnih odnosov in stiske posameznika. Šestnajstletni junak Simon je zelo uspešen športnik, ki mu prometna nesreča prepreči nadaljevanje športne kariere. Da bi se dokazal svojemu očetu in sebi, se odpravi na pustolovščino (preživetje) v naravo. Pisatelj slikovito prikazuje odnose v Simonovi družini, prvo simpatijo, odraščanje ob soočanju s preprekami – na koncu gre seveda za preživetje s samim seboj in s pomembnimi drugimi. Napet roman, o katerem bomo zagotovo še slišali, morda tudi ob podelitvi katere od nagrad za kakovostno mladinsko delo.

Sabina Burkeljca, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...