Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prihaja g. Flat!

Arne in pošasti 1
Jaume Copons
Prihaja g. Flat!
16,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Arne in pošasti
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7047-39-4
Naslov izvirnika Llega el señor Flat
Podnaslov izvirnika Agus y los monstuos
Leto izdaje izvirnika 2014
Ilustracije Liliana Fortuny
Prevod Veronika Rot
Urejanje Katja Klopčič Lavrenčič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
270 g
129 strani
Tip knjige
zgodbe v serijah
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
otroško in mladinsko
katalonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Živijo!

Sem Arne Orglar. Mogoče tega še ne veš, toda gotovo bova postala prijatelja. Še pred kratkim sem bil precej običajen otrok: hodil sem v šolo, izgubljal spise, pozabljal domače naloge, iz sestavin na pici sestavljal obraze … Toda tistega dne, ko sem spoznal gospoda Flata, se je vse spremenilo. Saj res, ti še ne veš, kdo je g. Flat! Naj ti povem le to, da je pošast (pravzaprav bolj pošastek). Od takrat, ko se je priselil v mojo sobo, je vse veliko bolj zanimivo. Svet je poln dogodivščin!

Recenzija Bukla

Arne Orglar, glavni junak serije Arne in pošasti, je na prvi pogled čisto običajen fantič, ki ne mara pospravljati sobe, pisati domačih nalog, še posebej spisov, in vedno ušpiči kaj neprijetnega. Nekega dne se mora šolski knjižničarki Emi zaradi vnovičnega neprimernega vedenja odkupiti tako, da ji pomaga pospraviti skladišče s knjigami. Med zamudnim delom naleti na zanikrno oranžno plišasto igračko, ki se kasneje izkaže za zelo posebno: zna govoriti, prijatelji jo kličejo gospod Flat, in v resnici je knjižni pošastek, ki je skupaj s prijatelji zbežal iz Knjige o pošastih. Arne se na g. Flata čez noč močno naveže, a ta potem na lepem nekam izgine.
Oranžni pliško pa ni edini Arnejev prijatelj: v njegovi sobi se kar na lepem pojavijo še druge knjižne pošasti, ki tako kot g. Flat obožujejo knjige in imajo čudežno moč. Ta jim bo, kot se izkaže v knjigi V boj za Nautilus, prišla prav ob reševanju restavracije Nautilus, ki ji zaradi grozne zanemarjenosti in obupnega jedilnika grozi propad. Bo Arneju in knjižnim pošastim uspelo združiti moči in restavracijo vendarle nekako rešiti?
Obe knjigi mlade bralce z zabavno vsebino nagovarjata k razburljivemu branju, ki ga popestrijo tudi odlične ilustracije, vmes nanizane tudi v tehniki klasičnega stripa.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...