Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Punca, ki nekaj velja

Beth Goobie
Punca, ki nekaj velja
18,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Zbirka Iziberi
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-272-036-0
Naslov izvirnika Something Girl
Leto izdaje izvirnika 2006
Prevod Meta Osredkar
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
18,5 x 11,5 cm
200 g
107 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
kanadsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Petnajstletno Sophie po treh mesecih veze pusti njen fant, kar pa še zdaleč ni tako hudo, kot je strah pred očetom, ki jo nenehno pretepa in žali. Kljub trudu, da bi jo imel rad, oznaka, da je neumna, nesposobna, ničvredna punca, vpliva na njeno slabo samopodobo in poglablja občutek krivde, da je za vse kriva sama in da oče ravna prav. Zaradi kraje mora hoditi k svetovalki, ki začne sumiti, da se v Sophiini družini dogaja nekaj hudega. Resnico pozna samo Jujube, Sophiina najboljša prijateljica, sicer dvanajstletnica, ki brezpogojno verjame v Nezemljane. Čeprav razmišlja svojim letim primerno, se zaveda, da njena prijateljica trpi in da ji mora pomagati. A vse se zaplete, ko Sophie njen oče tako pretepe, da Jujube pokliče reševalce in pride do soočenja, ki se ga nič kriva, ljubka deklica tako boji …

Recenzija Bukla

Priznana kanadska pisateljica, ki se je med drugim ukvarjala tudi s psihično in spolno zlorabljenimi otroki, tudi v svojih romanih izpostavlja občutljivo problematiko kot npr. medvrstniško nasilje (Močnejša od besede, Loterija), bolezen, smrt in življenje (Ranjena krila) in tokrat, družinsko nasilje. Petnajstletna Sophie verjame, da je »neumna, nesposobna, ničvredna punca« in da jo oče žali in pretepa po njeni krivdi. Mama probleme utaplja v alkoholu, fant jo je zapustil, prijateljev pa skoraj nima, edina, ki pozna njeno skrivnost in ji stoji ob strani, pa je dvanajstletna Jujube. Čeprav Sophie vsem laže o svojih modricah, jo le resnica lahko reši njene more.

Daniela Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...