Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pustolovka

Sharon Creech
Pustolovka
27,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-244-332-0
Naslov izvirnika The Wanderer
Leto izdaje izvirnika 2020
Ilustracije David Diaz
Prevod Ana Ambrož Strle

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14 cm
360 g
268 strani
Tip knjige
mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Sophie potuje čez Atlantik s tremi strici in dvema bratrancema na jadrnici Pustolovka. Njihov cilj je obala Anglije, kjer jih čaka dedek Bompie. Na plovbi se vsakodnevno srečujejo z nevarnimi preizkušnjami, ki jih prinaša morje. Skrbno oblikovan zaplet postopoma razkriva resnico Sophieine preteklosti in bralci se začnejo spraševati o tej posadki.

Pustolovka je prejemnica številnih priznanj in je Newberyjeva častna knjiga leta 2001.

Recenzija Bukla

Sophie težko prepriča mamo in očeta, da ji dovolita na sanjsko pustolovščino s krhko jadrnico čez ocean na obisk k dedku Bompiju, pa čeprav bodo drugi člani posadke njeni strici in dva bratranca. Morje je nepredvidljivo, viharji na oceanu so lahko usodni, poleg tega pa mama ni prepričana, ali so strici in bratranca prava družba za najstnico. Vendar se Sophie klicu morja ne more upreti, o jadranju in morju pa vé vsaj toliko kot odrasli. Roman spretno gradi zgodbo o preživetju in globoki osamljenosti, toda tudi o ljubezni, ki je upanje, zatočišče in zdravilo za najgloblje rane. Ko počasno valovanje morja in mehko napenjanje jader na oceanu narase v uničujoč vihar, se v zaostrenih razmerah vsak član posadke sooči s samim seboj, svojimi strahovi, svojo preteklostjo in prihodnostjo. Roman pleteta dva popot­na dnevnika. Prvega piše Sophie, drugega njen bratranec Cody. Vsak od njiju je drugače ranljiv in drugače močan, bralec pa s pridržanim dihom razbira sledi preteklosti in stiska pesti, da bi najstnikoma – in tudi vsem drugim članom posadke – uspelo preživeti in nato zaživeti bolje.

Maja Črepinšek, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...