Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Roald Dahl - Jubilejni komplet

Roald Dahl
Roald Dahl - Jubilejni komplet
39,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
Ilustracije Quentin Blake
Prevod Milan Dekleva, Bogdan Gradišnik, Nina Grahek Križnar

Založnik o knjigi

Ob 100. obletnici rojstva priljubljenega angleškega pisatelja Roalda Dahla je izšel jubilejni komplet njegovih največjih uspešnic: Matilda, Jakec in breskev velikanka, Čarli in tovarna čokolade, Čudoviti lisjak in Čarovnice.

V Matildi so združene vse lastnosti, ki si jih želijo imeti vsi otroci: pamet, nadnaravna moč in ... čudežna otroška nagajivost!

Jakec in breskev velikanka
Jakec Henrik Konjar je sirota in živi z zlobnima tetama Cvek in Cmok. Zanju gara kot črna živina. Nekega dne pa sreča starčka v zeleni obleki, ki mu podari majhne krokodilje jezike s posebno magično močjo. Po nesreči se Jakcu razsujejo po tleh in v bližini stare breskve poniknejo v tla. Naslednjega dne je tam ogromna breskev velikanka; v njej prebivajo nenavadna bitja in Jakec se z njimi odpravi na razburljivo avanturo ... Knjigo krasijo ilustracije Quentina Blakea, Milan Dekleva pa je opravil izjemno prevajalsko delo in mladinsko klasiko znova približal bralcem.

Čarli in tovarna čokolade
Poleg nepozabne Matilde je Čarli najbolj uspešen knjižni lik legendarnega pisatelja Roalda Dahla. Čarli nima bogatih staršev, toplega doma in nobene igrače. Ima pa veliko srečo! Z najdenim kovancem si je kupil čokolado, v kateri je bila vstopnica v skrivnostno tovarno čokolade. Tam ga poleg čokoladne reke, vročega sladoleda, karamelnega rudnika, mavričnih solzic in televizične čokolade čaka še eno, čisto neverjetno presenečenje.

Čudoviti Lisjak vsako noč pleni hrano kmetom Grduhu, Grdavšu in Grdinu. Njegova premetenost jih močno jezi in ker ga nikakor ne morejo uloviti, se odločijo, da mu bodo postavili zasedo pred vhodom v brlog. Lisjak in njegova družina so skupaj z ostalimi živalmi ujeti in panično kopljejo vedno globlje rove, saj trije kmetje brlog razkopavajo z bajerji. Nevarnost je vedno večja, Lisjaku pa se naposled utrne genialna ideja.

Čarovnice
Pripovedovalec, deček brez imena, počitnice preživlja na Norveškem pri stari mami, ki mu govori nenavadne zgodbe o čarovnicah, ga poučuje, kako jih prepoznati in kako ravnati, če kakšno sreča. Nato pa se nekoč v Angliji po naključju znajde na veliki konvenciji čarovnic, na kateri udeleženke, imenitne dame, na pobudo Velike čarovnice sklenejo, da bodo iztrebile vse otroke na Otoku. Za zaslonom pa jim prisluškuje deček ... Ali se bo rešil? Ali pa ga bodo zavohale krvi zeljne čarovnice? A odgovor ponuja le knjiga, polna srhljivosti in hudomušnosti.

Recenzija Bukla

Četudi Roald Dahl (1916– 1990) v svojih otroških in najstniških letih ni bil najbolj zavzet učenec in je v resnici imel zelo malo prijateljev, so njegove izvirne zgodbe našle pot do src mladih bralcev širom po svetu, kar nekaj pa jih je doživelo tudi uspešne filmske upodobitve. Jubilejni komplet Dahlovih uspešnic sestavlja pet priljubljenih knjig: Matilda, Jakec in breskev velikanka, Čarli in tovarna čokolade, Čudoviti lisjak in Čarovnice. Zvesti bralci dobro poznajo bistroumno deklico Matildo, ki se rada in hitro uči, njeni neumni starši pa cele dneve gledajo televizijo in jo odvračajo od branja knjig. Še dobro, da je naletela na ljubeznivo učiteljico Medico. Se spomnite ubogega Jakca, ki je moral za svoji zlobni teti garati kot črna živina, dokler na njegovem vrtu nekega dne ni zrasla breskev velikanka, v kateri so prebivala najnenavadnejša bitja. Morda poznate revnega Čarlija, ki sme nekega dne vstopiti v skrivnostno tovarno čokolade, ali premetenega lisjaka, ki kmetom krade hrano? Dogodivščine vseh Dahlovih junakov so brezčasne, in ko se potopite v njegov svet, postane jasno, zakaj je postal eden najbolj priljubljenih avtorjev za otroke na svetu. Naj hopsasajsko praznovanje traja in traja …

Renate Rugelj, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...