Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ronja, razbojniška hči

Astrid Lindgren
Ronja, razbojniška hči
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Sinji galeb
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5277-4
Naslov izvirnika Ronja rövardotter
Leto izdaje izvirnika 1981
Ilustracije Ilon Wikiland
Prevod Lena Holmqvist
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
490 g
254 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
švedsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Ne ustraši se, Birk!« je rekla Ronja. »Zavriskala bom pomladi!«

Zgodba o Ronji se začne neke veličastne noči v razbojniškem gradu sredi divjih gora in temnih gozdov. Optimistična, topla pripoved o odraščajoči razbojniški deklici, ki se sredi te čudovito nevarne pokrajine spoprijatelji z vrstnikom Birkom iz sovražne razbojniške tolpe, se je zelo priljubila tudi slovenskim bralcem. To je zgodba o svobodi, strpnosti in močni ljubezni.

ASTRID LINDGREN (1907-2002) sodi med najboljše svetovne mladinske pisateljice. Njene knjige so prevedene v več kot petdeset jezikov. Za svoje delo je prejela številne nagrade, med drugim tudi nagrado Hansa Christiana Andersena (1958). Knjiga Ronja, razbojniška hči je v švedščini izšla leta 1981, v slovenščini pa prvič že leta 1985. Zaživela je tudi na filmskem platnu, na gledaliških in lutkovnih odrih, kot muzikal in animirani film.

Recenzija Bukla

V razbojniški družini na razbojniškem gradu se neke nevihtne noči rodi deklica Ronja. Oče Mattis, poglavar dvanajstčlanske tolpe, jo čuva kot punčico svojega očesa, a hkrati ji daje dovolj svobode, da ima Ronja možnost odkrivati lepote okoliške narave, gozdove, reke, slapove, živali in skrivnostna bitja, ki živijo tam. Nekega dne se v severni del gradu vseli sovražna razbojniška tolpa, v kateri je tudi deček Birk, star toliko kot Ronja. Kljub velikim nesoglasjem, ki ločuje njuni družini, se med razbojniškima potomcema razvije velika naklonjenost ... Legendarni mladinski roman švedske pisateljice Astrid Lind gren (1907– 2002) je zgodba o svobodi, strpnosti, moči ljubezni in prijateljstva.

Renate Rugelj, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...