Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Rozi in Musa

Michael De Cock
Rozi in Musa
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Knjižnica Sinjega galeba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4536-3
Ilustracije Judith Vanistendael
Prevod Staša Pavlović
Urejanje Alenka Veler

Povej naprej

O knjigi

Prijateljem lahko poveš marsikaj, razmišlja Rozi. Celo velike skrivnosti, zato pa vendar so prijatelji.
Rozi se z mamo preseli v nov dom. Strah jo je, da si ne bo našla prijateljev, kmalu pa se izkaže, da je ta popolnoma odveč. V bloku stanuje tudi Musa, ki pozna vsak njegov kotiček – tudi pot na streho. Želi ji pokazati krasen razgled na mesto, a potem, ko gre vse popolnoma narobe in se morata otroka iz nevarnosti rešiti sama, se pravo prijateljstvo šele začne …
V bogato ilustrirani knjigi Rozi in Musa so združene tri prisrčne zgodbe o prijateljstvu in sobivanju. Napisal jih je priljubljeni flamski pisatelj, prevajalec, scenarist, režiser in igralec Michael De Cock (1972). Avtor odkrito, a nevsiljivo in z obilico humorja pripoveduje o stiskah, s katerimi se soočajo otroci in njihovi odrasli. Po zgodbah nastaja celovečerni film.

Recenzija Bukla

Rozi in Musa postaneta najboljša prijatelja, potem ko se povzpneta na streho velikega bloka in ju nergaški gospod Tak zaklene, da se komaj rešita. Oba nastopata tudi v šolski predstavi: Rozi v glavni vlogi igra deklico Eriko, ki je padla v sliko, Musa pa je gosenica v taisti sliki. Rozi živi z mamo, ki je zelo jezna na Rozijinega očeta, saj pravi, da tako, kot magnet privlači železo, on privlači težave. Res je, oče je v zaporu, ker je avtomobilom brisal serijske številke ter jih prekrival z novimi. Rozi ga hoče obiskati, toda mama noče o tem niti slišati. Musova muslimanska družina šteje šest ust, nekega dne pa se jim pridruži še očetov brat, Musov stric Ibrahim, ki je zrasel skozi svoje lase. Z drugimi besedami … plešast je. V bloku živi še starejša gospa Bogomila, ki Rozi in Musi pogosto nudi zavetje, skuha čaj ali na hrbet prišije krila.
V knjigi so tri zaključene zgodbe, izpisane v drobnih korakih, zato jim ne uide nobena prikupna podrobnost. Črno-belih ilustracij kar mrgoli, zato je branje na trenutke stripovsko, tako da 276 strani obrneš, kot bi mignil. Čeprav zgodbe niso fantazijske – ali pa ravno zaradi tega – , so primerne tudi za otroke iz prvega šolskega triletja. Za branje in poslušanje.

Žiga Valetič, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...