Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Rubindol

Sharon Creech
Rubindol
27,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-244-338-2
Naslov izvirnika Ruby Holler
Leto izdaje izvirnika 2002
Prevod Ana Ambrož Strle

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14 cm
350 g
258 strani
Tip knjige
mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Težavna dvojčka« Dallas in Florida sta poimenovana po turističnih brošurah z dna škatle, v kateri sta bila zapuščena kot dojenčka. Večino svojega zgodnjega otroštva sta preživela v sirotišnici Boxton Creek, ki sta jo vodila nestrpna in pohlepna zakonca Trepid. Po neuspelih poskusih z rejniškimi družinami sta se vedno znova vračala v kislo in malomarno varstvo Trepidov. Zato nimata velikih pričakovanj, ko ju nenavaden, a prijazen par odpelje v Rubindol.

Ne predstavljata si življenja s čudaškima starostnikoma in celo razmišljata o begu. A na videz popolnoma različni ljudje postopoma ugotovijo, da skupno bivanje daje njihovemu življenju nov pomen. Rubindol je zgodba o moči strpnosti, odločnosti, ljubezni in optimizmu.

Recenzija Bukla

V romanih nagrajene ameriške avtorice (Pustolovka, Za dve luni hoda in Reševanje Vinka) boste zmeraj našli nekaj bridkosti, vendar tudi srečo, ljubezen in prijateljstvo. V tej zgodbi spoznamo dvojčka Dallasa in Florido, ki živita v sirotišnici, ta pa je zanju nemogoč kraj, saj imata lastnika, zakonca Trepid, nešteto pravil, ki se jih morajo živahni otroci držati. Pogosto sanjarita o novem domu, kjer bi lahko normalno živela in bila srečna. Po nekaj neuspelih poskusih pristaneta pri starejšem paru, Tillerju in Sairy, kjer spoznata, da ni nič hudega, če kdaj kakšno stvar uničiš, in da so doma kuhane jedi lahko odlične. S svojim otroškim pogledom na svet osrečita tudi Tillerja in Sairy, vendar nista prepričana, ali ne bi bilo vseeno bolje, če bi pobegnila z vlakom daleč stran …

Urška Bračko, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...