Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivnost na verigi

Povzeto po zgodbi Lare NN, shranjeni na USB ključku, ki se je skrivnostno znašel v mojem poštnem nabiralniku
Staša Tajana
Skrivnost na verigi
18,80 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Čista pozitiva
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-93906-5-8
Leto izdaje izvirnika 2017

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 14 cm
260 g
208 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > znanstvenofantastični roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Staša Tajana, (roj. L.1966) je avtorica današnjega, sodobnega časa. Njene pravljice, zgodbice, uganke in knjige, namenjene odraslim, so prežete s humorjem in pretanjeno zajemajo podobe našega vsakdana. Prav zaradi tega so bralcem ali poslušalcem tako blizu.
Njene pravljice so že pred skoraj dvema desetletjema začele razveseljevati poslušalce radia Slovenija v oddaji Lahko noč, otroci (Taja in bober, Od kdaj imajo pikapolonice pike, Vinogradniški škrat, Radovedni deževnik Glistej, Oblak z očali, Ana šteje ovčke, Klobuk pod klopjo...). Mnoge pravljice, zgodbice, uganke in dopolnjevanke so zaživele v revijah Zmajček, Ciciban, Bim Bam, Trobentica.
Po njeni zgodbi: Očka, zakaj tako hitiva, je posnet tudi kratek film, namenjen vzgoji v prometu.
Doslej je izšlo šest njenih knjig, tri namenjene najmlajšim bralcem (Kaj zanima mularijo, Taja, trma trmasta in Vesele pravljice Vrbe žalujke) ter trije romani za odrasle (Republika Skurjena guma, Welcome aboard, Ljubo življenje,naj se začne).

Recenzija Bukla

Ni skrivnost, da avtorica obožuje morje – konec koncev je pred leti kar nekaj časa preživela na svetovnih križarkah in svoja doživetja kasneje uporabila za podlago nekaterih romanov – , zato se tudi njen novi mladinski roman dogaja ob morju. Pravzaprav v njem. Glavna junakinja Lara se gre neko nevihtno popoldne kljub slabemu vremenu potapljat. Med potopom spozna novo prijateljico Mojco, ki ji podari poseben obesek in ji razodene, da sta se znašli v svetu, kjer je vse mogoče. Lara tako na svojem potepu pod morsko gladino srečuje različne ljudi, nekateri med njimi so stari tudi več stoletij, ter nenavadna bitja, denimo govoreče podgane, seznani se z zelo posebno družino iz Grčije, spozna prikupnega fanta ter še marsikaj drugega … Imenitne dogodivščine, napisane v doživetem jeziku najstnikov, vabijo k razkritju številnih skrivnosti. No, v resnici ne čisto vseh. Kajti nekaj jih bo avtorica razkrila šele v drugem delu, ki ga ustvarja prav zdaj.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...