Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivnost stoletnega vetra

Žiga X. Gombač
Skrivnost stoletnega vetra
21,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Založba Mladika
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-205-173-0
Leto izdaje izvirnika 2011
Ilustracije Damijan Stepančič
Urejanje Barbara Mušič

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 16 cm
410 g
190 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Skrivnost stoletnega vetra je četrti del dogodivščin sedmošolca Lina. Prvi del je bil Jastrebov let, drugi Polnočna zajeda, tretji pa Risova bratovščina. Lin tokrat odkriva davno izginulo antično mesto Norik in dve čudežni zapestnici. Spet je na sledi pokvarjeni druščini, barabinom, ki se izdajajo za ugledne arheologe, a so v resnici zakrknjeni zločinci. Roman Skrivnost stoletnega vetra bo imel drugo leto svoje nadaljevanje, ki bo hkrati končno Gombačevo delo o mladeniču Linu in njegovih prijateljih Kompanjonih.

Zgodba je za razliko od prvih treh bolj fantastična. Prepletata se dve časovni obdobji  (antika in današnji čas) ter različne dimenzije.  Glavna vez vseh književnih junakov, njihovih časovnih in drugih preskokov pa sta nenavadni zlati zapestnici.

Recenzija Bukla

Tudi četrta knjiga iz zbirke Kompanjoni, ki jo piše ustvarjalni mladinski pisatelj, radijski urednik in poznavalic glasbe Žige X. Gombača, podobno kot njene predhodnice (Jastrebov let, Risova bratovščina in Polnočna zajeda) prinaša napeto branje in divje pustolovščine mladih junakov. Je pa celo še za korak drznejša, saj niha tudi v času in prostoru. Odpelje nas v še neodkrito zgodovinsko mesto, katerega prebivalci so vešči izdelave izjemno čvrstega jekla, ki zanima tudi sosede in … bitka je neizogibna. Na čigavi strani pa bo skrivnostni stoletni veter? Po avtorjevih besedah je ta knjiga »srečanje danes z včeraj, je meddimenzijsko letenje in lebdenje, je usoda, in, ja, je tudi ljubezen«.

Renate Rugelj, Bukla 74-75

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...