Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Smrt iz črnila

Cornelia Funke
Smrt iz črnila
34,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Srednji svet
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-01-0904-4
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Ilustracije Cornelia Funke
Prevod Tanja Mlaker

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
732 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nemška pisateljica, avtorica uspešnic Kralj tatov, Zmajev jezdec in Srce iz črnila, popelje junake, ki smo jih spoznali v prvih dveh knjigah trilogije Srce iz črnila, na zaključno vratolomno pustolovščino. Tako se znajdejo na končno že znanih in novih prizoriščih, tam doživljajo nove preizkušnje in nepredvidene obrate usode, na koncu pa se skupaj z bralci zopet znajdejo v svetu, v katerem knjige in njihovi junaki bralcev ne ogrožajo, temveč jih razveseljujejo. 

Recenzija Bukla

Ljubitelji trilogije Srce iz črnila so po štirih letih končno dočakali njen zadnji in tudi najobsežnejši del, ki prinaša razburljiv zaključek serije. Medtem je prvi del že doživel svojo filmsko inačico, v kateri sta med drugimi zaigrala tudi Brendan Fraser in oskarjevka Helen Mirren. Zgodba v Smrti iz črnila se večinoma odvija v svetu iz črnila, kjer pa je položaj napet in zapleten. Zlobni Gadovec počasi razpada, saj se je njegova knjiga nesmrtnosti, ki mu jo je Šoja spisal na njegovo zahtevo, zmočila, zato jo je napadla plesen in je začela trohneti. Zelo pomembno je torej, da Šojo čim prej ujame, da mu ta na novo prepiše celotno besedilo. Pri tem mu pomaga okrutni Piskač. Šoja, ki mu ob strani stoji pogumna druščina znanih junakov, se po pomoč zateče tudi k belim ženam. Napeta zgodba bo bralce vsrkala v vrtinec poln nevarnosti in doživetih preobratov.

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...