Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Stekleni prestol

1. knjiga v seriji Stekleni prestol
Sarah J. Maas
Stekleni prestol
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3599-2
Naslov izvirnika Throne of glass
Prevod Katarina Žakelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 13,5 cm
380 g
427 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
leposlovje
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Na Stekleni grad privedejo osemnajstletno morilko, ki služi dosmrtno kazen v rudniku soli. A Celaena Sardothien ni tam zato, da bi umorila kralja, ki vlada z železno roko, temveč da si izbori svobodo. Če bo v tekmovanju premagala triindvajset najhujših morilcev, tatov in bojevnikov, se ji ne bo treba več vrniti v rudnik in postala bo kraljeva bojevnica. Poleg tega so urjenja s strogim poveljnikom straže in kratkočasenje z očarljivim princem naravnost vznemirljivi. A na gradu preži nekaj zlobnega. Ko začnejo tekmovalci drug za drugim umirati, se Celaenin boj za svobodo spremeni v boj za preživetje in obupan poskus, da izkorenini zlo, preden to uniči njen svet.


O knjigi

Na Stekleni grad privedejo osemnajstletno morilko, ki služi dosmrtno kazen v rudniku soli. A Celaena Sardothien ni tam zato, da bi umorila kralja, ki vlada z železno roko, temveč da si izbori svobodo. Če bo v tekmovanju premagala triindvajset najhujših morilcev, tatov in bojevnikov, se ji ne bo treba več vrniti v rudnik in postala bo kraljeva bojevnica.
Poleg tega so urjenja s strogim poveljnikom straže in kratkočasenje z očarljivim princem naravnost vznemirljivi. A na gradu preži nekaj zlobnega. Ko začnejo tekmovalci drug za drugim umirati, se Celaenin boj za svobodo spremeni v boj za preživetje in obupan poskus, da izkorenini zlo, preden to uniči njen svet.

Recenzija Bukla

Stekleni prestol je prvi del izjemno uspešne mladinske fantazijske serije, ki je letos v izvirniku prispela že do šeste knjige. V izmišljeni deželi Erilea spoznamo osemnajstletno Celaeno Sardothien, ki že leto dni dela kot sužnja v rudniku soli. Toda Celaena ni navadno dekle, navzlic rosnim letom se njeno ime izgovarja s strahospoštovanjem. Je namreč izurjena morilka, ki si je s svojimi veščinami pridobila že legendaren status. A nekaj je moralo iti narobe, saj ji je tiranski vladar dežele, ki si želi podjarmiti ves znani svet, izrekel smrtno kazen. Začuda pa ji sam mladi princ, malo za lastno zabavo in malo zato, da kljubuje očetu, ponudi sponzorstvo na tekmovanju, kjer bo zmagovalec postal nov kraljev bojevnik oziroma bojevnica … Maasova je idejo za knjigo dobila po tem, ko si je zamislila, kaj bi bilo, če bi bila Pepelka morilka. Iz tega osnutka je sicer kasneje nastala izvirna fantazija, ki pa bo zaradi svojega »chic lit« pristopa bržda najbolj ogrela žensko občinstvo. Kljub svojemu slovesu Celaena, namesto da bi brusila nože, pogosteje razmišlja o razkošnih oblekah in gala zabavah, ki jih na dvoru, kjer poteka tekmovanje, ne manjka. Ob tem pa ji očarljivi princ postaja vse privlačnejši, tu pa je tudi postaven poveljnik straže … Ne preseneča torej, da se roman kljub Igram lakote podobni osnovi po tonu in vzdušju bolj približa seriji Izbira Kiere Cass. Da pripoved vendarle ne zaide v povsem romantične vode, pa poskrbijo okrutni umori sotekmovalcev. Maasova dobro vzdržuje napetost in pri grajenju sveta pretkano ohranja skrivnosti. Napisala je široko dostopen, lahkoten in berljiv roman, ki sledi trendu zadnja leta priljubljenih fantazijskih ali distopičnih del z močnimi ženskimi junakinjami, v pripravi pa je tudi televizijska nadaljevanka.

Aleš Cimprič, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...