Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Stolp svitanja

6. knjiga v seriji Stekleni prestol
Sarah J. Maas
Stolp svitanja
16,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-00-4361-4
Naslov izvirnika Tower of dawn
Podnaslov izvirnika Throne of Glass, #6
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Ida Sternad

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
672 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V šesti knjigi iz serije Stekleni prestol Chaol Westfall in Nesryn Faliq prispeta v cvetoče mesto Antika, da bi sklenila zavezništvo s kaganom, najvplivnejšim vladarjem Južne celine. Njegova mogočna, strahospoštovanje vzbujajoča vojska je namreč zadnje upanje za Erileo na Severni celini, ki jo neuklonljiva kraljica Terrasna Aelin Galathynius in adarlanški kralj Dorian skušata obvarovati pred napadom temnih sil iz zloglasnega Moratha.

Lord Westfall, ki je bil v zadnjem boju v Riftholdu tako hudo poškodovan, da je ohromel, je ob bližajoči se katastrofi le nerad zapustil Doriana, Aelin in druge prijatelje. Toda na pot na drugo celino se je moral podati tudi zato, da bi poiskal pomoč pri zdravilcih iz slovitega stolpa Torre Cesme.

Zdravljenje mladega lorda le nerada prevzame Yrene Towers, ki je kot otrok na Severni celini doživela vse preveč grozot, delno odgovornost zanje pa pripisuje poškodovanemu nekdanjemu poveljniku. Toda kmalu ugotovi, da Chaol ni tako enoplasten, kot se ji sprva zdi, in da se tudi v njem skrivajo temne sence preteklosti, ki jih bosta morala pregnati skupaj. Chaol, Nesryn, in Yrene bodo torej morali združiti moči in dati vse od sebe, če bodo želeli rešiti prijatelje – in sebe.

Recenzija Bukla

Priljubljena serija Stekleni prestol o izurjeni morilki in izgubljeni kraljici Aelin, ki z zavezniki kljubuje deželi grozečim temnim silam, se je razvila v obilno epsko fantazijo. Celo do te mere, da se je zgodba po četrtem delu razcepila na dva dela, ki se odvijata sočasno: Imperij viharjev je nadaljeval Aeline prigode, tokratni Stolp svitanja pa se osredotoči na Chaola Westfalla, desno roko novega kralja. Skupaj s poveljnico straže in njegovo ljubimko Nesryn Faliq odpotujeta na Južno celino, da bi tamkajšnjega kagana (vladarja, ki je navdihnjen po mongolskih kanih) prosila za vojaško pomoč. Hkrati je Chaolova misija osebne narave, saj bi rad obiskal domovanje reda zdravilcev, sloviti stolp Torre Cesme. Po težki poškodbi je namreč ohromel od pasu navz­dol in ga pesti vprašanje, ali bo lahko še kdaj shodil. Mnogi bralci so pred branjem imeli deljene občutke o romanu, saj v njem prvič ne bo nastopala Aelin, Chaol pa zaradi svojega rigidnega kodeksa časti pri mnogih ni bil ravno v čislih. Toda izkaže se, da so dvomi odveč: tod opisani Chaolov osebnostni razvoj je eden od vrhuncev zbirke. ­Maasova najprej z njegovem padcem na dno – zaradi poškodbe postane zadirčen in poln samopomilovanja, od sebe izrine tudi Nesryn – pripravi teren za njegovo soočenje s samim sabo. In čeprav je poanta romana v likih in njihovih notranjih bojih in dilemah, ne umanjka spopadov za življenje in smrt, fantazijsko-pustolovskih prigod (denimo jezdenje v višave z orlom podobnimi ruki), izpostav­ljena pa je tudi romantična plat: v Nesryn se zagleda eden od princev, Chaol pa v svojo zdravilko Yrene, ki pa ga posredno krivi za smrt svoje matere … Skratka, temeljito razdelani domišljijski svet, obilica privlačnih stranskih oseb in liste obračajoča zgodba ponovno poskrbijo za bralni tobogan, ki smo ga od Maasove že vajeni. ­Priporočam!

Aleš Cimprič, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...