Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Stvari, ki jih nihče ne ve

Alessandro D'Avenia
Stvari, ki jih nihče ne ve
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-222-927-6
Naslov izvirnika Cose che nessuno sa
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Mojca Premrl

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
400 g
319 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Po mladinski uspešnici Bela kot mleko, rdeča kot kri je izšel še drugi roman pisatelja Alessandra D\'Avenie z naslovom Stvari, ki jih nihče ne ve. V prvi D\'Avenijevi knjigi smo spoznali Lea, povsem običajnega šestnajstletnika, ki se rad druži s prijatelji, igra nogomet in je zaljubljen v rdečelasko Beatrice. V romanu Stvari, ki jih nihče ne ve pa sledimo glavni junakinji Margheriti.

Recenzija Bukla

Na dan, ko Margherita praznuje svoj štirinajsti rojstni dan, ji njen oče zatrdi, da se lahko vedno zanese nanj. A potem se čez noč vse spremeni. Oče brez pojasnil zapusti družino in Margherita, vsa krhka in prestrašena ob vstopu v gimnazijo, se ne znajde več v svetu. Ne v zunanjem, še manj pa v svojem notranjem svetu. Avtor knjige, po poklicu učitelj italijanščine in latinščine, odlično pozna odraščajočo mladino. Njegova zmožnost vživljanja v njihov čustveni svet se odraža na vsaki strani tega romana. Bralec diha skupaj z glavno junakinjo od prve do zadnje strani, ob tem pa na potovanju skozi Margheritin razburkani čustveni svet spozna še nekaj drugih likov. Prav vsak od njih odigra v tej pretanjeno zapisani zgodbi, podprti z na moč pesniškim jezikom in s številnimi spoznanji o življenju, svojo neprecenljivo vlogo. Knjiga, ki bralca ne pusti ravnodušnega.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 89-90

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...