Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tista noč

Kate McCaffrey
Tista noč
28,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Zbirka Z(o)renja+
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-272-310-1
Naslov izvirnika Saving jazz
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Nataša Grom
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 15,5 cm
370 g
189 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > leposlovni roman
avstralsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Jasmine ima vse: lep videz, premožne starše, dobre ocene in prijatelje. A ko domača zabava uide izpod nadzora odkrije, kaj vse se lahko zgodi, če se napake, ki jih storimo, izmuznejo na splet. Ne samo, da mladi zlahka postanejo žrtev spletnih zlorab, ne namenoma in hitro postanejo tudi storilci. Jasmine že v najstniških letih, ko se trudi popraviti svoje napake spozna, da ima zloraba sočloveka zelo različne in včasih povsem skrite obraze.

Zgodba je prvoosebna ganljiva pripoved dekleta, ki ji pri petnajstih ena sama noč spremeni življenje in ki se trudi, da bi popravilo svoja dejanja. Knjiga je napisana v obliki blogov in prikazuje, kako lahko na mladost vplivajo objave golih fotografij na družbenih omrežjih ter kakšne so posledice tovrstnih nepremišljenih dejanj. Zgodba gre še globlje, oriše psihične zlorabe, ki se jih niti ne zavedamo, a imajo kljub temu daljnosežne posledice.

Knjiga je prejela nagrado Združenja družinskih terapevtov Avstralije 2017 za mladinsko književnost. Avtorico Kate McCaffrey pa slovenski bralci že poznajo po priljubljenem crossover romanu Uničimo jo!.

Recenzija Bukla

To je knjiga, ki bi jo morali prebrati vsi najstniki, njihovi starši in učitelji. Pravzaprav bi morala biti obvezno domače branje, saj nastavlja ogledalo sodobni družbi in pokaže pasti, v katere odraščajoči mladi prehitro padejo – posledice so lahko veliko bolj usodne, kot si lahko zamislimo. V prvoosebni pripovedi, ki jo pripoveduje Jasmine, spoznamo, kako lahko ena sama noč kruto poseže v usode dijakov, ki se jim čez noč spremeni življenje. V času digitalnih medijev se na spletu lahko pojavi prav vse – tudi najbolj grozljive stvari, kot je spolna zloraba. Krvniki so na neki način tudi same žrtve okoliščin, kajti pod vplivom alkohola jim je situacija popolnoma ušla iz rok – posledice njihovih dejanj so strahovite. A jasno je, da morajo za svoja dejanja plačati. Jasmine se spopada z občutki krivde, z nemočjo, zapustijo jo celo njena lastna družina in prijatelji. K sreči najde pribežališče v družini svojega strica, kjer se znova uči zaupanja vase in v odnose, ki zdravijo. Zares obvezno branje!

Sabina Burkeljca, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...