Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Uganka Londonskega očesa

Siobhan Dowd
Uganka Londonskega očesa
26,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zala
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6994-15-6
Naslov izvirnika The London eye mystery
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Tina Mahkota
Urejanje Elkana Angelova, Mateja Sužnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,6 x 14,4 cm
430 g
284 strani
Tip knjige
mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vse je odvisno od tega, kako gledaš.”

—Ted Sparks

Vse zveni tako pristno: družinski odnosi, čudne povezave v Tedovem miselnem vezju in, kar je morda najbolj presenetljivo, skrivnost.

—Booklist, Starred


V ponedeljek, 24. maja, ob 11.32, je Salim vstopil v kabino Londonskega očesa.
Ob 12.02 iz nje ni več izstopil.
Izginil je brez sledu. Kot bi izpuhtel.
Kaj storiti, ko zdrav razum odpove? Ko še odrasli hromijo od slutnje najhujšega? In celo policija tava v temi?

Samo Ted Sparks, 12-letni fant s hecnimi, a neverjetnimi možgani, bi s pomočjo starejše sestre Kat lahko videl vzorec v čustvenem viharju okoli sebe in razrešil uganko Londonskega očesa, ki ga bo pripeljala do izginulega bratranca Salima.

O avtorici

Siobhan Dowd (1960– 2007) je pisateljica irskih korenin. Napisala je kar nekaj del za mlade, vsa so nagrajena in nominirana za ugledna priznanja. Pri nas je izšel celoten opus avtorice: Cesta utehe, Barjanski otrok, Čisti krik in Uganka Londonskega očesa pred tem še roman, kot si ga je po nedokončanih zapiskih velike umetnice zamislil Patrick Ness.Siobhan Dowd je bila pisateljica, aktivistka za svobodo izražanja pisanja pri mednarodni pisateljski organizacije PEN in borka za pravice otrok, rojenih pod manj srečno zvezdo.Njen pogum, aktivizem, empatija in nesebično razdajanje za druge živi ne le v njenih delih, temveč tudi s pomočjo Sklada Siobhan Dowd, kamor se stekajo vse avtorske pravice za njene romane. Vsa sredstva so namenjena spodbujanju branja pri otrocih in mladih, ki odraščajo v težkih družbenih in gmotnih pogojih.Siobhan Dowd je pred smrtjo zapisala:»Če zna otrok brati, zna misliti, in če zna otrok misliti, je svoboden

Recenzija Bukla

V otroški detektivki Uganka londonskega očesa (2007) glavno vlogo odigra dvanajstletni Ted, fant z Aspergerjevim sindromom. Njegov bratranec Salim se poda na vožnjo z Londonskim očesom in med potjo izgine. Medtem ko odrasli zaženejo paniko, se Ted s svojimi »hecnimi« možgani in s pomočjo sestre Kat zavzeto ter sistematično loti reševanja primera. Dowdova je v sicer lahkotnejšo zgodbo tankočutno zarisala kompleksne odnose znotraj družine in si tudi za ta roman prislužila številne literarne nagrade.

Jure Preglau, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...