Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Uničimo jo!

Kate McCaffrey
Uničimo jo!
25,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Miš
Zbirka Z(o)renja+
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-272-043-8
Naslov izvirnika Destroying Avalon
Leto izdaje izvirnika 2006
Prevod Diana Ramšak
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 15,5 cm
440 g
218 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
avstralsko leposlovje

Založnik o knjigi

Ta odkritosrčna in nadvse verjetna zgodba je prvoosebna pripoved, namenjena tako učiteljem kot najstniškim bralcem in njihovim staršem, saj gre za literarno delo, ki bralcu omogoča vpogled v sodobni fenomen elektronskega nadlegovanja. Že v letu 2007 so v Avstraliji ugotovili, da je polovica deklet med 12 in 15 letom že doživela tovrstno nadlegovanje, ki je še posebej neprijetno zato, ker nadlegovalci lahko skrijejo svojo identiteto. Pred takšnimi zlorabami žrtev ni varna niti v okolju svojega doma.

Najstnica Avalon se je z avstralskega podeželja preselila v mesto. Na prejšnji šoli je bila ena najbolj priljubljenih deklet, kapetanka športne ekipe, odlična učenka. V novi šoli se že od prvega dne trudi vključiti se v novo družbo, a vsak poizkus se spremeni v katastrofo. Še slabše: postane žrtev spletnega nadlegovanja svojih sošolcev. Ob njej je le nekaj manj priljubljenih učencev, a kaj, ko se nadlegovalci spravijo tudi na njenega najboljšega novega prijatelja Marshalla.

Recenzija Bukla

Zdolgočasenost je pogosto razlog, da se mladi zatekajo k anonimnim internetnim klepetalnicam in družabnim omrežjem, če pa k temu dodamo še najstniško zlobo in nevoščljivost, lahko dobimo povsem realno pripoved o spletnem nadlegovanju in ustrahovanju mladih deklet. Najstnica Avalon ima na novi šoli veliko težav z iskanjem novih prijateljev, sploh zaradi zlonamernih zapisov, ki nastajajo na blogih sošolcev. Njeno vključevanje v družbo je težko, še bolj pa nastrada njen občutljivi prijatelj Marshall. Nadlegovanju se ne znata upreti in le-to se stopnjuje vse od tragičnega konca. Avstralska profesorica ima več kot dovolj izkušenj z najstniškimi tegobami in žalostna zgodba, ki velja za njeno najuspešnejšo, je prejela več avstralskih literarnih nagrad.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...