Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Usode, ki ločujejo

Veronica Roth
Usode, ki ločujejo
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3764-4
Naslov izvirnika The fates divide
Prevod Petra Berlot Kužner

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
400 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > znanstvenofantastični roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Življenjema Cire Noavek in Akosa Keresetha vladata usodi, ki so ju jima ob rojstvu napovedali preroki. In temu, kar je človeku usojeno, ni mogoče ubežati. Akos je kljub svoji usodi – namenjeno mu je umreti v službi Cirine družine – zaljubljen v to neustrašno bojevnico. In ko njen oče Lazmet Noavek, neusmiljeni tiran, ki je veljal za mrtvega, ponovno zasede šotetski prestol, Akos verjame, da se njegov konec nezadržno bliža. Ko Lazmet zaneti barbarsko vojno, sta ga Cira in Akos odločena za vsako ceno ustaviti, četudi bi to lahko pomenilo, da bo Cira morala odvzeti življenje očetu, Akos pa žrtvovati svoje. V osupljivem preobratu pa odkrijeta, kako skrajno nepredvidljivo jima usoda kroji življenje. Usode, ki ločujejo je osupljiva zgodba o upanju in vztrajnosti, predstavljena s štirih zornih kotov osrednjih protagonistov odlične dvodelne fantazijske serije.

Veronica Roth (1988) je priljubljena ameriška pisateljica, avtorica kratkih zgodb in romanov. Svetovno slavo je dosegla z mladinsko fantazijsko trilogijo Razcepljeni, ki jo je režiser Neil Burger v več delih prenesel na filmsko platno.

Recenzija Bukla

Tako rekoč sočasno z izidom izvirnika je izšel tudi slovenski prevod drugega dela dvodelne serije Vreži znamenje. Avtorica trilogije Razcepljeni tudi tokrat ostaja zvesta okvirom znanstvene fantastike, le da distopično okolje nadomesti z medplanetarno zgodbo, umeščeno v izmišljeni sončni sistem. Na enem izmed tamkajšnjih planetov bivata ljudstvi s krvavo zgodovino medsebojnih spopadov, sleherno življenje pa kroji tudi t. i. energija – nevidna sila, ki ljudem podeljuje določene sposobnosti, ne nujno dobrohotne. Prvi del je povezal zgodbi protagonistov iz nasprotnih »taborov«. Deloma romeo-in-julijevsko ljubezensko srečanje med Ciro in Akosom je zaznamovalo njuno dokaj temačno in notranjih ter zunanjih bremen polno iskanje lastnega mesta v svetu, ki jima nepredvidljivo kroji usodo. Usode, ki ločujejo, se atraktivno in s šokantnimi zasuki preigravajo z napori (zdaj rahlo razširjenega nabora) osrednjih junakov. V ospredje stopijo njihova hrepenenja, krivde, upi, skrivnosti, želje po maščevanju, manipulacije ter spreminjajoča se zavezništva. Če je bil v predhodniku poudarek na grajenju sveta, je tokrat na medosebnih odnosih, kar vzpostavi zrelejši ton knjige. Spretno napisan zaključek, ki skoraj v vseh pogledih nadgradi prvi del.

Aleš Cimprič, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...