Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vsi si želimo nebes

Els Beerten
Vsi si želimo nebes
34,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Zbirka Najst
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-282-140-1
Naslov izvirnika Allemaal willen we de hemel
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Stana Anželj
Urejanje Aljoša Harlamov

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 14 cm
488 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > leposlovni roman
belgijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Rad bi naredil nekaj lepega, Jef. Nekaj dobrega. Nekaj, kar mi bo dalo krila.«
Veselo sem se nasmehnil. »In potem bova lebdela nad svetom. Kot prava junaka, Ward.«

Kdo je junak? Ward Dusoleil, ki zaupa avtoritetam in se prostovoljno javi v nemško vojsko, da bi na krvavi ruski fronti branil domovino in vero; ali Jef Claessen, ki se izneveri najboljšemu prijatelju in svojim sanjam, ukloni družini ter ostane doma? Kaj je resnični pogum? Povedati resnico in rešiti življenje, kljub temu da ima lahko resnica uničujoče posledice za tvoje najbližje; ali jo zamolčati, da bi rešil ljubljene? Vsi si želimo nebes je napet roman o dilemah, ki se v kaosu druge svetovne vojne zastavljajo mladim, potisnjenim ob stran s strani odraslih. In je roman o čudežih, ki jih zmoreta uresničiti le glasba in brezmejna otroška volja.

Els Beerten (1959) je flamska mladinska pisateljica, učiteljica angleščine in kreativnega pisanja. V svojih knjigah za najmlajše in najstnike se pogosto loteva tematike iskanja varnosti in samozavesti ter pomena iskrenosti do sebe in drugih. Roman Vsi si želimo nebes (2008) je že ob izidu postal takojšnja klasika in osvojil številne najvišje nagrade. Njena dela dokazujejo, kako krhka in tanka je včasih meja med književnostjo za najstnike in odrasle.

Recenzija Bukla

Flamska mladinska pisateljica zgodbo vpne v čas druge svetovne vojne in po njej. Čeprav je tematika druge vojne izredno pogosta v leposlovju, sledimo inovativni zgodbi, ki pred nas razgrne dileme (predvsem) mladih, da bi pravilno izbirali v času, ko se človek izjemno težko odloča – bistveno je zagotovo, da preživi. Vojna je čas, ko so stvari popolnoma drugačne, a tudi takrat se rojevajo prijateljstva in ljubezni. V zgodbi spremljamo družino Jefa Claessena in ljudi, povezane z njihovo družino. Knjigo odlikujeta dobra zgodba in slog ter umetniška presežnost pisateljice, ki je tudi učiteljica kreativnega pisanja. Za odličen slovenski prevod je zaslužna prevajalka Stana Anželj. Kvalitetno branje, ki ne postavlja navideznih ločnic med mladinsko in odraslo literaturo.

Sabina Burkeljca; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...