Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vzpon indigo otrok

Vitezi in čarovniki, knj. 1
Bojan Ekselenski
Vzpon indigo otrok
30,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Pro-Andy
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-93507-8-2
Leto izdaje izvirnika 2016

Založnik o knjigi

Indigo otroci je prvenec. Ta knjiga je izšla leta 2007 pri Založbi Trubar. V zbirki Drugotnost zdaj knjiga izšla v drugo s spremenjenim naslovom Vzpon indigo otrok. Je prenovljena in oblikovno usklajena s preostalimi knjigami sage. Zgodba govori o vzponu Vzhodnega cesarstva, temne sile Elejle in udejanjenju Mešaraha v telesu povprečnega celjskega srednješolca Borisa. Dogaja se leta 2065 …

Bojan Ekselenski je pred dobrimi 15 leti prišel na idejo, da spiše sodoben fantazijski svet, namenjen zadnjemu triletju osnovne šole in zlasti srednje-šolski ter študentski publiki. Vitezi in Čarovniki je prvi in trenutno edini slovenski sodobni fantazijski ep po vseh reglcih žanra. Dogajanje je postavljeno v bližnjo bodočnost Slovenije (in tudi sveta) in paralelni, redkejši svet Drugotnost, kjer imamo opravka s klasično antično srednjeveško družbo. V tej drugi realnosti je magija nekaj vsakdanjega, svet naseljujejo bitja, znana iz legend, mitov in pravljic. Vitezi in Čarovniki: Indigo novi svet knjiga je druga od štirih glavnega niza. Prva knjiga, Vitezi in Čarovniki: Indigo otroci, je izšla leta 2007 in se pripravlja nova izdaja. Knjige imajo obširno podporo na spletnem mestu www.vitezicarovniki.com že od leta 2006. Na tej strani najdete obširne kronologije fantazijskega sveta, razne zgodbe in ostalo. Naj omenim tudi vilinščino s skoraj 3000 besedami … Poleg tega projekta je objavljal tudi v sosednji Hrvaški (Atlantis: Imperij sunčanog boga u Eridianu), je aktivni član Društva Zvezdni prah, Celjskega literarnega društva, promotor žanrskih umetnosti in agent Eurocona za Slovenijo. Eurocon je najpomembnejši dogodek krovne evropske organizacije za znanstveno fantastiko, fantazijo in podobne žanre European science fiction society.

Recenzija Bukla

Čeprav je pri nas veliko bralcev fantazijske literature, so ti primorani svoje zadoščenje večinoma poiskati v angleškem jeziku. Prevodi praviloma zajet nih del so redki, še težje pa naletimo na knjigo slovenskega pisatelja. Saga Vitezi in Čarovniki zapolnjuje vrzel domačega žanrskega ustvarjanja, ki tako po obsegu kot vsebinski razdelanosti spominja na obsežna epska dela tujih piscev. Začetna poglavja orišejo deželo Drugotnost, ki spominja na Tolkienovo stvaritev, skupaj s podrobno upodobitvijo izmišljenega sveta in domišljijskimi bitji vred kot večnim bojem med dobrim in zlim. A kmalu se izkaže, da gre za dvodelno pripoved: druga se odvija v Celju leta 2065, v ospredje pa postavi najstnika Borisa. Oba svetova sta nam reč povezana, v Borisu pa se utelesi bajeslovni božji vitez in čarovnik. Roman Vzpon indigo otrok (gre za močno predelani avtorjev prvenec Indigo otroci iz leta 2007) je tako idealna vstopnica v prigode planirane štiridelne serije, ki se nadaljuje z že izdanima nadaljevanjem Indigo novi svet in predzgodbo Votlina skrivnosti.

Aleš Cimprič, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...