Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Z ljubeznijo, Simon

Becky Albertalli
Z ljubeznijo, Simon
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4170-2
Naslov izvirnika Simon vs. the Homo Sapiens Agenda
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Kaja Bucik Vavpetič
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
270 g
304 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dobitnica nagrade Williama C. Morrisa za najboljši mladinski prvenec leta.
Nominiranka za nagrado National Book Award.

Šestnajstletni Simon Spier ni še nikomur povedal, da je gej, saj dramatične trenutke raje doživlja med vajami za šolski muzikal. Toda njegovo elektronsko pismo pade v napačne roke, zato mu grozi razkritje. Simon ne mara sprememb, vendar mora poiskati pot iz svojega udobnega življenja, preden ga kdo potisne iz njega – ne da bi pri tem izgubil prijatelje, izdal samega sebe ali zamudil priložnost za srečen konec z najbolj zanimivim, ljubkim fantom, kar jih pozna.

Čudovit prvenec ameriške pisateljice Becky Albertalli je neverjetno duhovita in čudovito ganljiva zgodba o odraščanju in razkrivanju v enaindvajsetem stoletju, zavita v gikovsko romanco.

Recenzija Bukla

Knjižna uspešnica, ki je leta 2018 doživela tudi filmsko uprizoritev, je dočakala še prevod v slovenščino. Glavni junak knjige je šestnajstletni Simon, ki ni še nikomur povedal, da je gej, no, razen svojemu anonimnemu dopisovalcu Blueju, s katerim se je povezal preko profila na tumblrju. Tudi Blue obiskuje isto gimnazijo kot Simon in fanta med sabo previdno izmenjujeta občutke in razmišljanja, hkrati pa ves čas pazita, da ne bi povedala preveč in se po pomoti razkrila. Stvari pa se začnejo zapletati, ko Simon nekega dne pozabi zapreti svoj anonimni mail na šolskem računalniku. Njegov naslednji uporabnik je Martin, ki tako izve za Simonovo skrivnost in v tem vidi odlično priložnost za izsiljevanje. Prepriča ga, da mu pomaga osvojiti dekle, ki je ena Simonovih najboljših prijateljic. Pa bo to dovolj, da bo Martin zadržal Simonovo skrivnost? Očitno ne, kajti govorice se kmalu začnejo širiti in postavijo njegovo tako družabno kot tudi družinsko življenje na glavo. Bo vez med Bluejem in Simonom zdržala pritisk okolja ali bo ta izgubil tudi ljubega dopisovalca, ki je morda postal celo nekaj več?

Zoja Rugelj, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...